Megéri külföldre menni orvosi egyetemre?
Orvos szeretnék lenni, és lehetőleg külföldön (Ausztria vagy Németország) szeretnék továbbtanulni, azonban nem tudom, hogy jó döntés-e.
Mennyire lehet orvosi mellett dolgozni? A nyelvtudásom mennyire romlana 6 év alatt, ha itthon maradnék?
Jó döntés külföld. Nemcsak a nyelv miatt. A magyar orvosi egyetemek sehol sincsenek a világranglistán. Még a bécsi egyetem is megelőzi, nemhogy az egyik legrangosabb német. Nem a minőség miatt jön annyi külföldi, hanem mert olcsóbb a tandíj, mint a nyugaton és bekerülni is sokkal könnyebb. Beszéltem nem egy külföldi hallgatóval.
Én rezidens sem lennék Magyarországon, nemhogy orvos. Nevetséges alamizsnáért, elégtelen felszereléssel nulla megbecsültségért maradjon, akinek két anyja van.
Én sem értem. Oké, talán a magyar egyetemek nem egy Harvard szintjén vannak, viszont azt én is tudom, hogy a magyar orvosképzés világhírű.
Egyébként ehhez a rangsorhoz annyit hozzáfűznék, hogy bár a bécsi egyetem valóban előrébb van, mint a magyar egyetemek, de ott nincs orvostudományi kar. A Bécsi Orvostudományi Egyetem pedig hátrébb van...
Mikor fogják már fel az emberek,hogy az egyetemi rangsornak semmi értelme?
Szakok szerinte rangsornak már van
Egy filozófiai egyetemet nem lehet összehasonlítani egy orvosival
Kérdésre:a te döntèsed,egyik sem rossz választás mivel az orvos szakma nagyon kelendő
Egyébként a magyar orvosok többségét alapból kiküldik Angliába vagy Németországba szakmai gyakorlatra+Erasmus is van
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!