Az alábbiak közül melyik országba éri meg leginkább egyetemre járni?
Szeretnék külföldön egyetemre járni főleg egy másik ország (kultúrájának, természeti szépségének) felfedezése miatt.
A szempontjaim:
-legyenek angol nyelvű alapképzések is (főleg közgazdasági vagy üzleti képzések érdekelnek)
- legyen mit felfedezni az országban (természet és kultúra)
- ne legyen túl sok Magyar mert akkor akkor mi nagyon bezárkóznánk a külföldiek előtt én pedig helyiekkel akarok barátkozni főleg
- ne legyen elviselhetetlenül drága (bár dolgoznék mellette)
Az országok amik bejönek:
Kanada, Japán, Hongkong, Oroszország, Franciaország, Dél-afrikai közt., Ausztrália, Új-Zéland, Skandináv országok (kivéve dánia központi területe mert ott sok a magyar)
Igazából majdnem az összes felsorolt országban megvan az a (néhány) kiválasztott intézmény ami megfelelő lenne, ezért is az országokra kérdeztem rá hátha az alapján tudok szelektálni
#10: Dél-Afrika nekem is bejön
Dél-Afrikában az afrikaans részek nagyon királyak és az egyetemek is ezeken vannak
Namíbiában sem rossz Swakopmundban az egyetem,sok német jár oda
Akkor még jobban utánanézek ennek a Dél-Afrikának.
És fokváros környékén kB mekkora az Afrikaansok aránya?
Ugyanis azt néztem h ott jó az egyetem.
13-as a Univ of Cape Town top100-as is volt nemrég
Ott kb a lakosság negyede de az a város nagyon változó
Vannak nagyon szuper részek pl Stellenbosch és vannak amiket el kell kerülni
Köszönöm szépen.
Egyébként #14 te éltél ott?
15 nem személyes tapasztalat
Éltem Afrikaban de más országban :)
8-as vagyok:
Nem értem hogy miért pontoztatok le. Ez az én véleményem, én így gondolkodom. Nem hiszek benne, hogy az élet célja az lenne, hogy az ember milliókat tudjon félretenni! Sokkal fontosabb (hangsúlyozom, számomra) hogy abban az úgynevezett álomvilágban élhessek, vagyis egyenlőre affelé haladjak. Nyilván mindenkinek mások a prioritási: valaki segédmunkásként (őket sem akarom le szólni) is boldog, mert van egy nagy családja, és építgetheti hétvégente a házát. Vanakinek Amerika az álma. Nekem személy szerint London+ majd ami azután a célom lessz. És ha megnézzük a legnagyobb elméket, lehet hogy sokaknak nem sikerült viszont akinek igen, (pl Szentgyörgyi Albert Nóbel díjat kapott mert szerencséjére nem szerette a paprikát, viszont ha nem ebédel a laborban, már rég elfelejtettük volna),ők írják a történelmet. És számomra, igenis elég az hogy az a kis esély előttem van hogy én leszek a szerencsés 1000-edik akinek bejön. És az egész életemet az esélyek közt akarom leélni, nyugdíjba se tervezek menni. A nagy számok törvénye szerint nekem is van esélyem. Tehát ha nem én leszek az a bizonyos 1 akkor se fogom már meglátni, révén hogy a reménykedésem addig tart amíg én (nem biztos, hogy ez jó, más vagyok mint a többség, de hát ez már így marad, és sosem fogom belátni hogy jobb a biztos ám de átlagos)
USA nagyon nem éri meg,ez viszont személyes tapasztalat
Van pár top magánegyetem aminek kb annyi köze van az USA-hoz,hogy ott van helyileg amúgy meg semmi más mert magánszemélyek tolják.
Az amerikai állami egyetemek kb egy közepes magyar gimnázium szintjének felelnek meg, a középsulis oktatás pedig még a magyarnál is gyengébb.
Tanultam ott.
Egy amerikai sulinál egy magyar is jobban megéri ráadásul úgy gyengék,hogy közben iszonyat drága.
Az amerikai álom pedig az egyik legnagyobb hazugság ami létezik a világon,brutál gettók vannak és egyre nehezebb érvényesülni ráadásul vannak olyan állomok amik Magyarorszagnál is sokkal gázabbak.
Tényleg jó szívből mondom ezeket,nem egy európai bevándorló cumizza be ott.
Őszintén,ha tengerentúl akkor egy Ausztrália,Kanada vagy jobb afrikai ország ezerszer inkább a lehetőségek hazája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!