Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Az alábbiak közül melyik...

Az alábbiak közül melyik országba éri meg leginkább egyetemre járni?

Figyelt kérdés

Szeretnék külföldön egyetemre járni főleg egy másik ország (kultúrájának, természeti szépségének) felfedezése miatt.

A szempontjaim:

-legyenek angol nyelvű alapképzések is (főleg közgazdasági vagy üzleti képzések érdekelnek)

- legyen mit felfedezni az országban (természet és kultúra)

- ne legyen túl sok Magyar mert akkor akkor mi nagyon bezárkóznánk a külföldiek előtt én pedig helyiekkel akarok barátkozni főleg

- ne legyen elviselhetetlenül drága (bár dolgoznék mellette)

Az országok amik bejönek:

Kanada, Japán, Hongkong, Oroszország, Franciaország, Dél-afrikai közt., Ausztrália, Új-Zéland, Skandináv országok (kivéve dánia központi területe mert ott sok a magyar)

2020. jún. 26. 18:02
A kérdező szavazást indított:
Oroszország
Kanada
Franciaország
Dél Afrika
Hongkong
Japán
Skandinávia valamilyik országa
Ausztrália
Új-Zéland
Egyéb (kommentbe leirom)
35 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Megnézed a toplistákat, és láthatod, hogy az angol és amerikai egyetemek mindent visznek, úgyhogy most itt a másodrangú ligáról beszélgetünk. Szerintem Kanada és Ausztrália nem rossz helyek tanulási szempontból, de Németországban pl ingyenes az oktatás, Ausztria közel van és Hollandia is hiányzik a listádról. Minden esetben azt javaslom, hogy ne az országot, hanem a megcélzott egyetemet vizslasd meg a Times Higher Educationön vagy a QS Rankingen. Vannak szuper egyetemek Franciaországban és Spanyolországban is.
2020. jún. 26. 19:33
 2/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. jún. 26. 21:05
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyban függ acéljaidtól. Ha nemzetközi céljaid vannak, több országban is ki akarod próbálni magad(és az átlagod is megvan hozzá) akkor érdemes a nagyobb amerikai egyetemeket választani. Ha elsősorban a tudás/kutatómunkák a lényeg abban a brittek járnak élen (a nagyobb egyetemek itt is nemzetköziek, csak kevésbé ismertek) .

A felfedezést elsősorban a nagyvárosokban érdemes csinálni az pedig nem a legolcsóbb.

Ha az angol nyelv fontos nem javaslom Ázsiát, az ő akcentusuk olyan messze van az angoltól mint Makó Jeruzsálemből. Feltéve hogy egyáltalán beszélik.

Ha mást is lehet választani, mint amiket leírtál, és a pénzügyi keretet is kibővítjük :) szerintem London a legjobb oktatási minőség + kultúra tekintetében. Főleg hogy ott minden kultúrából van egy kicsi.

2020. jún. 26. 22:17
 4/27 anonim ***** válasza:
82%
Kim Ir Szen Egyetem, Phenjan
2020. jún. 26. 22:22
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

4-est nem tudom miért pontoztátok le,szerintem hatalmas,én nagyot nevettem mikor elolvastam :D

Amúgy ha csak ezek közül lehet választani akkor Dél-Afrika vagy Kanada.

Dél-Afrikában világhírű egyetemek vannak pl Univ of Cape Town vagy a PUKKE Potchefstroomban ráadásul ebbe főleg afrikanerek járnak akik majdnem anyanyelvi szinten beszélnek angolul és ha nem mész be a gettókba akkor nagyon különleges és szép hely.

Egyébként ha a tudás a lényeg akkor viszont nem kell ilyen hú de extra helyekre gondolni.

Több egyetemre is jártam itthon,külföldön és szerintem Magyarországon is pl az ELTE BTK kara szuper nemzetközileg vagy az SZTE TTK top200 bioszban.

2020. jún. 27. 01:12
 6/27 A kérdező kommentje:
Az USA-t direkt nem írtam mert lehet h vannak nagyon jó egyetemeik de a tandíjak hihetetlenül drágák, én meg nem akarok álomvilágban élni.
2020. jún. 27. 08:25
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Én Japánról tudom, hogy drága és nem befogadóak általában, nehezen lehet igaziból barátkozni velük, viszont a természet gyönyörű, a kultúra csodálatos. Ja és angolul nem nagyon tudnak, de van angol nyelvű alapképzés. (ott, ahol én néztem)
2020. jún. 27. 10:46
 8/27 anonim ***** válasza:
30%

3.vagyok:

Az igazán jó egyetemek mindenhol drágák, de azt lehet hitelből finanszírozni. És ha elvégezted, lessz olyan fizetésed, amiből el tudod különíteni azt a „kicsit”.

Ha meg sikerül akkor ösztöndíjjal is tanulhatsz.

Igaz, hogy ez „álomvilág” de ha sikerül, abban az álomban életet le az életed. Szerintem megéri.

2020. jún. 27. 12:59
 9/27 anonim ***** válasza:
81%
Amerikai oktatásra eladósodni még akkor is hülyeség, ha utána Amerikában fogsz dolgozni. Főleg, hogy a nem gyengébb német egyetemek teljesen ingyen vannak.
2020. jún. 27. 16:35
 10/27 anonim ***** válasza:
91%
Dél-Afrika és ezt komolyan mondom
2020. jún. 27. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!