Ismeretek olyanokat aki egyetemre ment de már első évben már otthagyta?
Figyelt kérdés
2020. jún. 17. 10:46
1/11 anonim válasza:
Az évfolyamtársaim kb. 30%-a ¯\_(ツ)_/¯.
3/11 anonim válasza:
Persze, nem is egy embert. Van aki első félév után otthagyja. Előfordul.
4/11 anonim válasza:
Minden szakon, minden évfolyamon van ilyen ember, nem is egy. Nekem is több ismerősöm hagyta ott a szakot, amit közösen kezdtünk, de a barátaim között is volt, aki totál más szakra járt, de egy év után otthagyta és másra váltott.
5/11 anonim válasza:
A műszaki szakokon teljesen szokásos, hogy már az első félévben a beiratkozók harmada önként feladja. Megijednek az első hetekben a matektól és a fizikától, hogy nem értik az előadásokat, ezért elmenekülnek. Egy részük már az első hetekben eltűnik, egy másik részük a vizsgaidőszak előtt vagy során.
Kutatások szerint egyébként az egyetemekről kihulló diákok döntő többsége önszántából megy el, "nem nekem való ez" alapon. Csak a kisebb hányaduk azért, mert kirúgják a sikertelen vizsgák miatt.
6/11 anonim válasza:
Nagyon sokan. Első év még szerintem okés inkább ilyenkor hagyja abba mint 2 év után
9/11 anonim válasza:
Én is, még az első vizsgaidőszakot se vártam meg, kb. 2 hónap után már csak "hobbiból" jártam be az engem érdeklő órákra. Rossz választás volt, de hamar felismertem és azóta elvégeztem az első évet ott, ahol a helyem van. Egy percig se bántam meg, hogy otthagytam, annak meg külön örülök, hogy nem vesztegettem el több időt.
10/11 anonim válasza:
Én olyan embert ismerek aki szaktársam és egyben szobatársam is volt kollégiumba, ő mondjuk nem hagyta ott, első félévben 8 tantárgyból 3 volt neki sikeres most ebbe a félévben meg a 8 tantárgyból eddig egy se szerintem meg fog bukni, szüleinek azt hazudja hogy nem érti hogy miért nem sikerült neki több tantárgy (amúgy a kettő félévben összesen ha volt max. 3-4 hetet bent órán a többi időben meg aludt a kollégiumba magyarán csak feküdni jött vagy nem tudom).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!