Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Melyik uniós tagállamba éri...

Melyik uniós tagállamba éri meg egyetemre járni?

Figyelt kérdés

Szoftverfejlesztőnek szeretnék továbbtanulni, viszont az egyetemet külföldön szeretném elvégezni.

Mindenképp olyan uniós tagállam kell, ahol angol nyelven oktatnak és ingyenes az egyetem.Így Ausztria és Németország kilőve.

Így Németországon és Ausztrián kívül milyen lehetőségeim vannak?

Fő szempont az is, hogy meglehessen élni az egyetem mellett, gondolok itt arra, hogy részmunkából tudjam fedezni a kiadási költségeket.Akár a kollégium is szóba jöhet, nem feltétlen csak albérlet.

2020. márc. 29. 19:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

szoftverfejlesztő akarsz lenni, de még a google se megy, hajjaj :)

pl skandináv országok. Pénzes a családod? Albérletet max több emberrel tudsz kivenni, mert nem nagyon lesz annyi pénzed részmunkaidő + magad ellátása mellett.

Szerintem gondold át ez a dolgot így egy válság kezdetén, hogy járható út lesz-e.

2020. márc. 30. 10:42
 2/8 A kérdező kommentje:

Mi köze van annak a szoftverfejlesztéséhez, hogy tudom e használni a googlet vagy sem?

Tudom használni a googlet, sőt utána is néztem már a külföldi egyetemeknek, de attól még érdekelnek a személyes vélemények.

Elvégre azért van ez az oldal hogy kérdéseket tegyünk fel, amire választ várunk nem?

2020. márc. 30. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
En Eszak-Europaban tanulok, itt nincsenek kollegiumok. Nem minden szak, de IT pont van angol nyelven kb az osszes eszaki orszagban.
2020. márc. 30. 16:29
 4/8 A kérdező kommentje:
És az egyetem mellett hogyan tudod fedezni a költségeid?
2020. márc. 30. 16:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Az allam fizet havi 700 eurot, mert tanulok + alberletem is alljak, igy fedezem. Amugy pluszban lehet felvenni diakhitelt is havi 1000 eurot max,de nem elek vele, bar a konstrukcioja sokkal kedvezobb,mint a magyarorszagi diakhitelnek.
2020. márc. 30. 18:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Milyen tanulmányi átlagod van hogy az állam fizet 700 eurót?Azt nem csak az adott ország állampolgárai kapják meg?Illetve melyik ország is ez pontosan?
2020. márc. 30. 19:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Finnorszag, nem atlaghoz kotott, mindenki kapja. Allampolgar vagyok.
2020. márc. 31. 06:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
javitas: Minden allampolgar kapja.
2020. márc. 31. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!