Van lehetőség külföldön az EU-n belül pl. Franciaországban elkezdeni középiskolába járni?
Bentlakásosra gondolok ami akár ingyenes..Az egyetlen mód amit látok az az évi min. 5 milliós költséggel járó internacionális iskola de érdekelne, hogy ezeken kívül lehet e kint végezni a gimnáziumot
(A cserediák programokat kizárva)
Hogyne lenne.
Nyilván beszéled az adott ország nyelvet minimum felsőfokon, ha ott tervezel tanulni. Így aztán rákeresel adott nyelven a "bentlakásos középiskola" -ra, a weboldalon pedig a jelentkezés feltételeire.
Kb 1millio 100% hogy nem ingyenes
3!
Nem adtam helytelen választ. A kerdezo bentlakásos középiskolát keres. Az nem ingyenes
Nem mellesleg Magyarországról Franciaországba kiskorúként egyedül csak ugy nem költözhet.
Plusz mondjuk épp a francia oktatási rendszert nem ismerem, ellenében a hollandot igen. Ide pl nem jöhet szülő nélkül és ha nincs elegendő nyelvtudása, akkor ISK-ba, nemzetközi felzarkoztato osztalyba kell jarnia, ami pl csak a nagyvarosokban mukodik. E nélkül is beülhet ugyan a korosztályának megfelelő évfolyamra, csak sokra nem megy vele, ha egy mukkot nem ért az anyagból.
#4 és #2: Elnézést, az "előző válaszolón" az első válaszolót értettem, csak amikor elkezdtem a #3 választ gépelni, a #2 válasz még nem látszott.
Egyébként pedig nincs akadálya annak, legalábbis például Nagy-Britanniában biztosan nem, hogy a szülő egy nyilatkozattal a gyermekét más ideiglenes gondviselőre bízza, ha van mondjuk egy ott élő rokona és ezt nyilatkozatba foglalja (ez nem jelent örökbedást). Ez esetben a gyermek ezeknél a gondviselőknél élhet tartósan és így legálisan a helybeli állami iskolába járhat. Ha erre nincs lehetőség, akkor a drága bentlakásos iskola marad egyetlen megoldásnak. Ez esetben szülőnek vagy gondviselőnek nem kell az országban tartózkodnia. Én tanítottam Nagy-Britanniában bentlakásos középiskolában, és még Japánból is voltak diákok úgy, hogy nem volt semmiféle rokonuk az országban. A szülőkkel való kommunikáció levelezéssel történt. 14 éves kor fölött nincs akadálya az kísérő nélküli repülésnek sem, így a szülőknek egyszer sem kellett az országba látogatniuk. Szóval ha valakinek van pénze, simán megoldható a dolog.
Franciaországban a gimnázium (lycée) csak három éves. Általában 15-15 és fél éves korban kezdődik.
Sok minden függ attól, hogy milyen fajta tanulmányokat akarsz folytatni.
Ha elegendő a nyelvtudásod, tudok küldeni erre vonatkozó linkeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!