Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldön tanuló diákként...

Külföldön tanuló diákként hogyan mehetnék vissza az egyetememre, ha azt már újra megnyitották, de a határokat még nem a koronavírus miatt?

Figyelt kérdés

Kinn tanulók és a vírus miatt átmenetileg zárva az egyetemen. A tanulást távoktatással kívánják megoldani.

Viszont, ha úgy ítélik, hogy az egyetem már megnyithatja a kapuit, de a határ még nem lesz nyitva, akkor hogy tudnék oda utazni? Lehet valamilyen külön engedélyért folyamodni, ha mondjuk előzetes orvosi vizsgálaton átestem, amely igazolja, hogy nem vagyok fertőzött?

2020. márc. 14. 16:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
2020. márc. 14. 18:09
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
"Csupa fontos dolog" - most globális veszélyhelyzet van. Az egyéni érdekeket ennek kell alárendelni. Nemsokára mesterszakos diplomád lesz, legyen már benned ennyi belátás!
2020. márc. 14. 18:11
 13/22 anonim ***** válasza:
69%
Orbán Viktor szerint itthon 2000 ito-s ágy illetve lélegeztető gép van. Jelenleg Budapesten úgy 350, Debrecenben 50 van, hacsak az ország többi része nincs ennél nagyságrendekkel jobban ellátva, akkor ha igaz, amit mondott, nagy része a pincében van. De nem is ezzel van baj, legyen újra beállíthatók, de 2000 itos ágy azért nem olyan sok, pikk pakk megtelik ha beindul a járvány, és aki nem jut oda pedig rászorulna, akkor annak nagyon rosszak a kilátásai. Ezért lesz nagyon nagy baj itthon, meg van külföldön is jelenleg, ha nem tudják megfogni ezekkel az intézkedésekkel a járvány terjedését. Innentől kezdve pedig már reálisak kezdenek lenni a fenti számok.
2020. márc. 14. 18:20
 14/22 anonim ***** válasza:
75%
Fentebb linkeltem az ismert halálozási rátát...
2020. márc. 14. 18:29
 15/22 anonim ***** válasza:
69%

CLOSED CASES

80,060

Cases which had an outcome:

74,262 (93%)

Recovered / Discharged

5,798 (7%)

Deaths

Hát, akkor már nem túl nehéz 10.000.000-ra átszámolnod...

2020. márc. 14. 18:34
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Hogy számoljam át az össznépességre, ha az általad küldött adatokban ez nem szerepel?
2020. márc. 14. 18:41
 17/22 anonim ***** válasza:
11%

Te nem tudod, hogy hányan laknak Magyarországon vagy mi?

Fel lehet fújni ezt a vírus dolgot, de ha nem tesznek semmi lépést, akkor jóformán elkapja mindenki, és ha nézed a halálozási rátát, akkor bizony ebbe 7% még úgy is belehal, hogy vannak intézkedések. Az a cél, hogy minél kevesebb ember, minél jobban elnyújtva időben fertőződjön meg.

2020. márc. 14. 18:47
 18/22 anonim ***** válasza:
75%

Ha rápillantanál az általam küldött táblázatra, látnád, hogy pl. Kína lakosságának 0,007 %-a fertőződött meg eddig...

De 80 %-okkal dobálózni látványosabb :)

2020. márc. 14. 18:50
 19/22 anonim ***** válasza:
69%

Így van, de Kínában karantén alá vontak komplett tartományokat. Ha ez nem történt volna meg, akkor szerinted hány ember kapta volna el?

Vagy ha a kínaiak csinálják a prevenciót, akkor jó, de ha itthon csinálnák ugyanezt, akkor az hangulatkeltés meg felfújják?

2020. márc. 14. 18:53
 20/22 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom milyen országban tanulsz, de a legtöbb országban úgy kell a határzárat elképzelni, hogy csak állampolgár mehet be, illetve az aki az adott országban van letelepedve, vagy ha legalább 3 hónapos vízuma van, vagy valamiképp tudja igazolni, hogy ott él.

Ha külföldi egyetemen tanulsz, feltételezem ott élsz. Szerintem elégnek kell legyen egy olyan papírnak, ami igazolja, hogy melyik egyetemre jársz, és beengednek az országba. Mondjuk a karantén nem kizárt.

2020. márc. 14. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!