Külföldön tanuló diákként hogyan mehetnék vissza az egyetememre, ha azt már újra megnyitották, de a határokat még nem a koronavírus miatt?
Kinn tanulók és a vírus miatt átmenetileg zárva az egyetemen. A tanulást távoktatással kívánják megoldani.
Viszont, ha úgy ítélik, hogy az egyetem már megnyithatja a kapuit, de a határ még nem lesz nyitva, akkor hogy tudnék oda utazni? Lehet valamilyen külön engedélyért folyamodni, ha mondjuk előzetes orvosi vizsgálaton átestem, amely igazolja, hogy nem vagyok fertőzött?
1+ez nem is tőlünk függ majd, hanem a fogadó országtól.
Innen szerintem örömmel kiengednek, egyel kevesebb potenciális beteg :) Kérdés, beengednek e bárhova.
Ez most bármelyik országban egy új helyzet. Ahogy előttem is írták, felesleges idegeskednek, nem várhatod el, hogy a lezárások után pár nappal, órával, már az ilyen forgatókönyvekre készüljenek. Amikor majd eljön ez az idő, bizonyára fognak tájékoztatni erről is, ha pedig netalán egyedi eset lennél, akkor írsz egy emailt a tanulmányi osztályra.
Most itt gyakorin honnan tudjuk, hogy mi lesz hetek, hónapok múlva, hogyan tervezik a határok, egyetemek megnyitását. Ezt még senki se tudja. Egyetemistaként ezt azért be lehetne látni, hogy nem a te problémád körül forog a világ, vannak ettől most fontosabb dolgok is, pl magának a távoktatásnak a megszervezése.
"vizsgázni kell, mesterszakdolgozatot írni, praxist végezni"
Mások meg az emberek életét próbálják szó szerint megmenteni. Magyarországon ha mindenki elkapja a vírust, 230.000 ember fog belehalni a kínai korcsoportokra is lebontott adatokat arányosítva. Ha az olasz számokat nézzük, még rosszabb a helyzet, ha ehhez még hozzáveszed a magyar egészségügy helyzetét..
Persze, nem kapja el mindenki, csak ahogy a németek is kalkulálják, a népesség 70%-a. És akkor hasonlíts már össze 160, de legyen csak 100 ezer ember halálát a te problémáddal, hogy nem tudsz diplomamunkát írni. Na bumm, majd írsz félév múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!