Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Nagyon gondolkodok rajta hogy...

Nagyon gondolkodok rajta hogy pár év múlva tűzoltónak állok! Érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés

Lassan meg lesz szakmám, szeretem is de egy teljesen hétköznapi szakma, ráadásul le is nézik a szakmunkásokat.

Ezzel a szakmával nettó 110.000nél többet nem tudok keresni alkalmazottként, a téli időszak meg bizonytalan mert idény munkáról van szó. Egészségügyi okok miatt viszont még pár évig nem lehetnék tűzoltó.

A tűzoltóknál 24 órás szolgálat után 48 óra szabadság van ami arra tökéletes hogy másodállásban űzzem a szakmámat és így a másodállásból(ha lesz munkám) 50.000-et simán haza tudok vinni és erre még rájön a tűzoltó fizetés ami nem tudom pontosan mennyi. Mondanak itt 70-80 ezret is meg 90-100 ezret is, a lényeg hogy lenne állandó munkahelyem mert felénk amúgy is alig van munka.

Azt viszont nem tudom hogy hogy bírnám elviselni azt hogy halottakat kell kiszedni a roncsok közül(nyilván nem mindennapos) mert halottat még nem láttam és balesetet is csak a sérültek elszállítása után.

A tűzoltással nem lenne gondom. Nem félek a tűztől és a tűzoltóknak speciális felszerelésük van, bár az érdekelne hogy mennyire hőálló és hogy jobban elviselhető e benn a nagy meleg.

2012. jan. 3. 11:46
 1/4 anonim válasza:
Minden attól függ,hogy mennyi idős vagy! Van egy ismerősöm aki tűzoltó! 35 éves korig vesznek föl! Azt hiszem ! Jó fizikai állapot,és előnyt jelent gondolom ott is az érettségi! De embereket egészen biztosan mindig vesznek föl,ugyanis mint az egészségügyben ott is nagy a létszám hiány ! Mert,hát lássuk be veszélyes egy állás! De megvan a maga szépsége is! És szerintem az emberekben ha tűzoltó valaki akkor egyfajta megbecsülés van!Legalábbis bennem! Sajnos ez szegény tűzoltók fizetésén nem igazán látszik! És sokszor kell olyan helyzeteket átélned amit egyébként soha nem tennél!Mert a tűzoltók nem csak tüzet oltanak,hanem nyáron amikor sok a vízbefulladás ők a búvárok!És sokszor kockáztatják az életüket is! És életet is mentenek! Szóval ezek fényében légy tűzoltó! És hajráá!
2012. jan. 5. 17:09
 2/4 anonim válasza:
Kezdő őrm. ként 80 körül keresnél. A kajajegyet elvették jan. 1-től, a korkedvezményes szolgálati nyugdíjat is el lehet felejteni! Ht az nem biztos h. létszám hiány van, mert ha visszahívják a nyugalmazott tűzoltókat nem tom h. őket hova teszik! Nem minden napos, de ez is attól függ h. melyik tűzoltóságon dolgozol!A tűzoltásnál, Nyáron 40 fokba vastag ruha rajtad(szal gondolhatod h. nem könnyű elviselni) ami elméletileg vízáteresztő belülről kifelé, kívül pedig vízálló! Ez így is van kb 10 percig! Szép hivatás az biztos, de megbecsülés nem igazán van! A fizetés pedig egyenesen nevetséges, Havi 80 tűzolóknak akik életeket mentenek...! Ja és hivatalosan másodállást sem vállalhatsz, ha jól tom!
2012. jan. 8. 14:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Nyáron vastag ruha?? Nem tudom mennyire melegít. A motorosok ruhája pl szellőzik és az is a sérülésektől véd.

Az hogy nem lehet másodállást vállalni az tényleg hátrány mert kevés a fizetésük úgy tudom. Van aki nettó 90-et mond, más meg nettó 110-et.

2012. jan. 11. 14:03
 4/4 anonim válasza:
Úgy értem a vastag ruhát, hogy a tűzoltók bevetési ruhája elég vastag, télen nyáron, de ez nyáron rosszabb. A motoros ruha teljesen más, mert nem kell annyi mindennek ellenállnia mint ezeknek a spec. védőruháknak. Az hogy mennyit keresel attól függ milyen rendfokozatban vagy és mi a beosztásod! Kezdő őrm.-nek 80-90!! Ez idővel növekszik ahogy lépkedsz a ranglétrán. Meg mondjuk ha sofőr vagy akkor van sofőr pótlék ( vagyis nem tom. h. jan.1-el maradt-e) az + 20 körül van!
2012. jan. 11. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!