Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jól gondolkodok szerintetek? 14/L

Jól gondolkodok szerintetek? 14/L

Figyelt kérdés

Most fogok pályát választani és a jövőmmel összefüggően választom ki a pályámat.

Nem szeretem ha mások "diligálnak" nekem, el se tűröm. Nagyon makacs vagyok, és vissza szólók bárkinek ha nem tetszik a véleménye. Csakis a magam "útját járom" vagyis nem hagyom és nem tűröm hogy akár szülők, vagy más beleszóljon az elképzeléseimbe. Nagyon szeretem a művészetet, főleg az olyan műveket mint pl. Havasi Balázs-Generali és szeretek táncolni (színháznál is voltam két évig) . Zongorázni tanulok, mert akkor magam lehetek. Hamar fel lehet idegesíteni, nem fogadom el a krtikákat. Megértek másokat, és szeretek a lelki problémájukon segíteni vagy tanácsot adni.

Tudom hogy nem a legjobb tulajdonságaim vannak, de mégis büszke vagyok rá hogy ilyen vagyok :)

Ezért én arra gondoltam hogy jó lennék (és szeretnék is valamelyik lenni,eltudom benne magam képzelni) pl. nyomozó,színész,filmrendező,pszichológus.

Szerintetek a tulajdonságaim adottak valamelyikhez?

2011. nov. 8. 13:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tűröd el, hogy más dirigáljon, hogy akarsz nyomozó vagy színész lenni?
2011. nov. 8. 13:04
 2/17 A kérdező kommentje:

nyomozó azért mert képes lennék a problémákat megoldani úgyérzem, és érdekel :)

Színész azért mert szeretem a figyelmet, és szeretek táncolni :)

2011. nov. 8. 13:07
 3/17 anonim ***** válasza:

Ha egy színésznek nem dirigálnak, akkor kinek?

A rendezőnek más dolga sincs. :P

Azt nem ajánlom, a leírtak alapján.

Nyomozók sem olyanok ám, mint Colombo, igazából egy nagy csapat részeként, részfeladatot csinálsz. Nem látod át az egész folyamatot, nem vagy a magad ura... Sajnos így van.

Rendezőként már jobban el tudnálak képzelni (a bemutatkozásod alapján), persze odáig is el kell jutni, de hát ez mindennel így van.

Pszichológus sem lenne rossz talán neked.

Az is kérdés, hogy amellett, hogy nem bírod a dirigálást (így r-vel :)), kreatív is vagy? Mert önálló művész is lehetnél akár. Pl. zongoraművész. Persze zenekarhoz már ott is kell a fegyelem, de önállóan is lehet zenélni, vagy te alakítasz zenekart. :)

2011. nov. 8. 13:11
 4/17 anonim ***** válasza:

Akkor inkább rendező legyél. Ő szól be, ő dirigál. A színész meg elfogadja. Ja, és színészként sok kritikát kapnál, többet mint egy rendező, mert te vagy a színpadon, te állsz ki oda, te vagy szem előtt.

Pszichológus ne legyél, mert a pácienseknek adhatsz jó tanácsot, csak éppen nem biztos, hogy el is fogadják. Ott pedig igencsak sok türelem kell hozzájuk! Sokkal több, mint hinnéd.

Nyomozó: hát lehet, hogy egy erőszakos, csak azért is nyomozó jó lehet.

Bár együttműködéshez mindenek előtt egy csipetnyi alázat nem lenne rossz. A kritika pedig sokszor építő jellegű és nem bántó, csak ezt még meg kell tanulni.

2011. nov. 8. 13:14
 5/17 A kérdező kommentje:

Igen szerintem kreatív vagyok :)

Szoktam verseket is írni és tanáraim már neveztek is be vele versenyre második lettem :)

Könnyen feltalálom magam. :)

Nekem a nagy álmom az hogy a megírt könyvem meg legyen filmbe és sikert arasson. Sajnos ezt a szüleim nem támogatják ugyanis szerintük hülyeség, de nagy álmom.

2011. nov. 8. 13:15
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a dirigálós, visszabeszélős témán bizony dolgoznod kell, mert ha nincs tisztelet benned mások iránt és nincs munkaalázatod, akkor még wc-s néni sem leszel. Sehova nem vesznek fel v tartanak bent sokáig.

Azt meg tudnéd mondani, h a kérdésednek mi köze a gyereknevelés, vállaláshoz?

2011. nov. 8. 13:15
 7/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért ide írtam bocsi :)

Egyébként szót lehet velem érteni, és ezt a dirigálós vissza beszélős témát úgy értem hogy ha a magam igazát látom egy dologban meg is állok mellette. Nem félek megmondani a véleményem :)

ÉS KÖSZI MINDENKINEK A VÁLASZT!!!

2011. nov. 8. 13:20
 8/17 anonim ***** válasza:

Az nagyon jó, hogy vannak jövőre néző elképzeléseid, de ehhez nagyon fontos a kitartás és a szorgalom is. Valamint ezek megvalósításához az sem utolsó szempont ha jól tanuló vagy. Számodra mindenképpen gimnáziumba kéne továbbtanulni és tanuló éveid alatt lesz időd eldönteni, hogy érettségi után hova tovább.

Gőzöm sincs, hogy belőled pszichológus vagy nyomozó lesz-e. Szerintem mások is így vannak ezzel.

Neked kell eldönteni később.

Nagyszerű ha valaki érdeklődési köre széles, mert az ilyen ember később a lehetőségek között tud majd válogatni.

De neked most egy a lényeg, hogy a lehető legjobb eredménnyel letudj majd érettségizni!

2011. nov. 8. 13:23
 9/17 A kérdező kommentje:
második helyre fogok jelölni a felvételiben egy olyan szakközépiskolát ahol a színházi táncot és a fotográfiát lehet tanulni, szerintem ez "jó" a színház és filmművészeti egyetemhez, ugyanis úgy tudom csak ott lehet ilyet tanulni.
2011. nov. 8. 13:27
 10/17 anonim ***** válasza:

Én még nem hallottam ilyen jellegű szakközépiskoláról. Elárulod, hogy melyik ez?

Amúgy abban a gimnáziumban ahol a fiam jelenleg tanul, több színész, művész, híres közszereplő tanult illetve érettségizett. Igaz ebben a gimiben csak fiúk járnak.

2011. nov. 8. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!