Miért nem lehet tűzoltó, az akinek hiányzik egy foga, nagyon kicsit rossz a szeme?
Figyelt kérdés
2011. szept. 19. 18:56
1/7 anonim válasza:
A fogak hiánya elsősorban esztétikai kérdés,relatív gyakran kerül ugyanis netre,tévébe,vagy újságba az tűzoltó és az rontaná a szervezet tekintélyét ha foghíjasan vigyorogna rajta az illető.Rossz foga azért nem lehet mert a szuvas fog rengeteg betegség okozója lehet,ami ugye nem összeegyeztethető a munkával.A jó látás meg nem árt amikor egy 25 méterre kitolt emelő külső pallójára kiállva vágsz láncfűrésszel valami gallyat,gondolom ezt megérted.Persze azt én sem tudom miért kell jobb szeme legyen egy tűzoltónak mint egy vércsének,de gondolom a rendkívül magas,havi ~94000 forintos fizetés indokolja.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. A fogam helye nem látszik. A szemem annyira azért nem rossz,hogy ne lássam mit vágok. Szerinted érdemes azért meg próbálni? 23,5/F
2011. szept. 19. 19:16
3/7 anonim válasza:
Ha nem a tűzoltóságból akarsz megélni hanem csak "hobbiból" csinálnád akkor megéri próbálkozni vele,egyébként viszont meggondolandó.Ha nem zavar hogy esetenként az életeddel játszol csak hogy a munkád elvégezhesd és ezt folyamatos megvonásokkal díjazzák,akkor hajrá.Csináltasd meg a fogad,a látásvizsgálat nem olyan vészes(bár a térlátás vizsgálat nem mindenkinek sikerül),és már félig tűzoltó is vagy.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsod! Már régóta ez az álmom.
Szerintem belevágok!
2011. szept. 19. 19:55
5/7 anonim válasza:
Szia!
Az első válaszoló nagyon korrektül leírta, viszont ha esetleg rágó fogad hiányzik, az annyira nem nagy probléma. Tömött fogad is lehet, csak kezeltetve legyen a fogsorod.
A látás, attól függ, hogy mennyire rossz. Dioptriát nem tudsz?
Egyébként érdemes megpróbálni. De ez csak egy lépcső. Kérdés, hogy pszichikain és fizikain átmész-e.
Egyébként az FTP-n jelenleg úgy tudom, hogy jelenleg csak gépjármű vezetőket vesznek fel.
Annak a hozzószálónak, aki még ha csak idézőjelben is írta hobbinak ezt a szakmát, innen üzenem, hogy ez HIVATÁS....
6/7 anonim válasza:
Ja,hivatás.Gondolom nem régóta vagy tűzoltó,ha az vagy egyáltalán.Abban pedig biztos vagyok hogy nem vagy családos ember,mert akkor tisztában lennél vele hogy a hivatásból nem fognak jóllakni a gyerekek.Azért írtam hobbinak,mert ha van elég pénzed akkor nem számít hogy gyakorlatilag kevesebbet keresel mint egy utcaseprő,mert nem ebből fogsz megélni.Egyébként mivel államosítják a tűzoltóságokat ami újabb megvonásokhoz eredményez jelenleg csoportos leszerelések vannak folyamatban,így lesz hely bőven.A felvételi követelmény sem lesz valószínűleg annyira szigorú mint eddig.
7/7 anonim válasza:
Mi a helyzet? IRtam egyik válaszadónak,remélemtud segiteniDe azért ide is bemásolom,hátha valaki tud tanácsot adni: Szia! Nem tudom tag vagy-e,de tanácsot szeretnék kérni.Férjem jelentkezett egy állásra,elutasitották térlátás hiányára hivatkozva. De ő igy született,erről mit gondolsz? Jól lát,megmondja mi van elöbb,hátra de ezzel van problémája. Egyedül a flight (legyes)teszten találták alkalmatlannak. Szemüveges, fizikai pszichológiailag alkalmas csak a térlátás ez a problémás. Köszönöm ha tanácsot adsz:Évi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!