Érdemes megtanulnom szlovákul?
Figyelt kérdés
A fél családom szlovák és egy évben mindig két hónapot itt töltenek Magyarországon és csak a papám ért velük szót . Érdemes lenne megtanulnom a nyelvet? ( én nagyon szeretném ) Nehéz? ÉS mennyi idő alatt lehet jól megtanulni a szlovákot ha minden erőmből nekifekszek ? internetes nyelvtanfolyam jó?2011. júl. 21. 16:25
1/9 anonim válasza:
Ha nagyon szeretnéd megtanulni, akkor mi még a kérdés?
2/9 A kérdező kommentje:
hogyan tegyem?
2011. júl. 21. 16:35
3/9 anonim válasza:
Szerintem az lenne a legjobb ha a papád tanítana, mert nemigazán találni szlovák nyelvkönyvet, szótárt, magántanárt.
4/9 anonim válasza:
A szlovák viszonylag nehéz nyelv. Nem tudnál angolul beszélni velük ? Ha esetleg nem tudsz angolul, inkább azt tanuld meg, mert azt máshol is tudod használni, konkrétan az egész világon bárhol.
5/9 anonim válasza:
Osztálytársaim,szlovákiai magyarok 13 év szlováktanulás után írtak 80% körüli szlovák érettségit,köztük kitűnők is.
Véleményem szerint az egyik legkevésbé szép és abszolút haszontalan szláv nyelv.
De ha úgy érzed van erre szabadidőd,csináld,majd ha egyszer eljutsz középfokig pluszpontot érhet.
6/9 anonim válasza:
és a ragozásokat semmiképp nem tudod megtanulni neten.
7/9 A kérdező kommentje:
hát a helyzet az hogy 13 éves vagyok
2011. júl. 21. 17:01
8/9 anonim válasza:
Nem a legkönnyebb nyelv, de ha megtanulod, akkor szót tudsz érteni más szláv nemzettel is.
Ártani nem árt, ahány nyelvet beszélsz annyi embert érsz.
9/9 10 deka farhát válasza:
Én próbáltam otthon, könyvből tanulni szlovákul. Nem nagyon ment. Aztán tanultam két félévig lengyelül a Lengyel Intézetben, egy csomó mindent helyre tett főképp a ragozással kapcsolatban (elég hülyén magyarázta a könyv, pont egy nehezebbik utat választott a kifejtésére). De még így is szinte megszólalni sem tudok, bár az egyszerűbb szövegeket (reklámtáblák, ritkábban újságcímek stb.) már nem mindig tűnnek kínainak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!