Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Érdemes megtanulnom szlovákul?

Érdemes megtanulnom szlovákul?

Figyelt kérdés
A fél családom szlovák és egy évben mindig két hónapot itt töltenek Magyarországon és csak a papám ért velük szót . Érdemes lenne megtanulnom a nyelvet? ( én nagyon szeretném ) Nehéz? ÉS mennyi idő alatt lehet jól megtanulni a szlovákot ha minden erőmből nekifekszek ? internetes nyelvtanfolyam jó?
2011. júl. 21. 16:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nagyon szeretnéd megtanulni, akkor mi még a kérdés?
2011. júl. 21. 16:32
 2/9 A kérdező kommentje:
hogyan tegyem?
2011. júl. 21. 16:35
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az lenne a legjobb ha a papád tanítana, mert nemigazán találni szlovák nyelvkönyvet, szótárt, magántanárt.
2011. júl. 21. 16:58
 4/9 anonim válasza:
A szlovák viszonylag nehéz nyelv. Nem tudnál angolul beszélni velük ? Ha esetleg nem tudsz angolul, inkább azt tanuld meg, mert azt máshol is tudod használni, konkrétan az egész világon bárhol.
2011. júl. 21. 17:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Osztálytársaim,szlovákiai magyarok 13 év szlováktanulás után írtak 80% körüli szlovák érettségit,köztük kitűnők is.

Véleményem szerint az egyik legkevésbé szép és abszolút haszontalan szláv nyelv.

De ha úgy érzed van erre szabadidőd,csináld,majd ha egyszer eljutsz középfokig pluszpontot érhet.

2011. júl. 21. 17:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
és a ragozásokat semmiképp nem tudod megtanulni neten.
2011. júl. 21. 17:01
 7/9 A kérdező kommentje:
hát a helyzet az hogy 13 éves vagyok
2011. júl. 21. 17:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem a legkönnyebb nyelv, de ha megtanulod, akkor szót tudsz érteni más szláv nemzettel is.

Ártani nem árt, ahány nyelvet beszélsz annyi embert érsz.

2011. júl. 21. 17:17
 9/9 10 deka farhát ***** válasza:
Én próbáltam otthon, könyvből tanulni szlovákul. Nem nagyon ment. Aztán tanultam két félévig lengyelül a Lengyel Intézetben, egy csomó mindent helyre tett főképp a ragozással kapcsolatban (elég hülyén magyarázta a könyv, pont egy nehezebbik utat választott a kifejtésére). De még így is szinte megszólalni sem tudok, bár az egyszerűbb szövegeket (reklámtáblák, ritkábban újságcímek stb.) már nem mindig tűnnek kínainak :)
2011. aug. 11. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!