OKJ ingyenes ha elmúltam 25, van 1 diplomám és már dolgoztam is?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 15:51
11/23 anonim válasza:
Előző vagyok. Nappali tagozatra vonatkozik a 22 éves kor, estire idősebben is beiratkozhatsz térítésmentesen.
12/23 anonim válasza:
Amennyiben munkanélküli vagy, a Munkaügyi Központ el tud küldeni bármilyen továbbképzésre (akár OKJ-sre is), térítésmentesen.
13/23 Fisica válasza:
az első OKJ ingyenes, a 2. már fizetős, ha 22 elmúltál akkor meg nagyon fizetős:) Nekem a 2. 25e/félév volt, ha 22-n túl lettem volna akkor akár 100e/félév is lehetett volna...
Ha már diplomád van akkor is kell fizetni sztem.
Most viszont én is lláttam egy OKJ-t amit ingyenesen hirdetnek, utána kellene néznem..
14/23 anonim válasza:
Hát ha nincs már egy OKJ-s szakmád akkor ingyenes. Diplomásként is ingyenesen végezheted egy bizonyos kor alatt. Pl: az egyik csoporttársam 23 évesen kezdte el és nem került egy fillérjébe sem. Elméletileg "kiégészítő" képzésként, gyakorlatilag semmi köze sem volt a diplomájában feltüntetett szakhoz.
15/23 anonim válasza:
Én munkaügyi központon keresztül szereztem OKJ-s felsőfokú bizit, persze munkanélküliként. Semmi egyéb feltétel nem volt, csak legyen érettségim, meg munkanélküli legyek. Sokra nem mentem vele, mert azóta sem sikerült "szakmában" elhelyezkednem. Nyomom a betanított munkát minimálbérért, és örülhetek, hogy ez is van. Mindkettőtöket meg tudlak érteni. Ezt a világot éljük.
16/23 anonim válasza:
Én csak azt nem értem miért kell egy EMBERT leszemetezni, amikor az egy SZOLGÁLTATÁSról alkotott véleményt. :( No mindegy!
17/23 Rita Anna válasza:
Ezt én sem értem,miért kell egy diplomás embernek leszemetezni ok nélkül egy másik embert!
18/23 anonim válasza:
Én azt nem értem, miért kell fizetni amikor más szakmát kellene választani,ha elmultam 57 éves. Nekünk nem jár ingyenes, 2 éve munkanélküli vagyok miből fizessem?
19/23 anonim válasza:
Én most tanulok egy esti képzésen logisztikát. 26 éves vagyok, ami tudtommal nem lenne kizáró ok, az osztályban 20-tól 60 évesig minden korosztályból vagyunk. Viszont már van 2 OKJ-s szakmám, emiatt háromszor akkora összeget fizetek, mint azok, akiknek egy sincs. Mellesleg úgy tudom, hogy életkortól függetlenül mindenki fizet valamennyit.
20/23 anonim válasza:
Ez így van rendjén: a haszonért be kell fektetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!