OKJ ingyenes ha elmúltam 25, van 1 diplomám és már dolgoztam is?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 15:51
2/23 A kérdező kommentje:
akkor mért mondták az egyik suliban,hogy az?
2011. ápr. 12. 17:47
3/23 anonim válasza:
Akkor hülyeséget mondtak. OKJ 23 éves korodig ingyenes, ha nincs még diplomád. Ha van, vagy elmúltál 23, akkor fizetned kell. Mivel te 25 vagy és diplomás egyértelmű, hogy fizetős.
4/23 A kérdező kommentje:
de ez tök szemétség!mért pont 23 a felső korhatár??:(
2011. ápr. 12. 18:57
5/23 A kérdező kommentje:
még lenne 1 kérdésem: ha esti képzésre megyek,akkor talán ott nem 23 a felső korhatár,hanem mondjuk 28?van ilyen?
2011. ápr. 12. 19:07
6/23 anonim válasza:
a diploma is kizáró ok, ezért lényegtelen az életkor az esetedben.
Sajnos erről lecsúsztál, illetve elvégezheted ettől függetlenül, de a képzés anyagi vonzatai téged terhelnek.
7/23 anonim válasza:
Nem szemétség. Ez egy szolgáltatás, annak pedig ára van.
8/23 anonim válasza:
Szolgáltatásnak ára van! Te vagy a szemét! Amikor én voltam 23 alatti nem volt ilyen. Most munkanélküliként kell százezreket kipengetni, hogy az embernek újjabb szakmája legyen. Gyáraink külföldi kézben. Megszűntek a gyárak, így mindenki amihez értett már értéktelen. Ezekre nem gondolsz? Szerinted akinek kicsit tbb, mint minimál a bére az tud százezreket fizetni az új szakmájáért? Elmúlt az a világ, amikor valaki valaminek tanultunk és azok maradhattunk életünk végéig, te szemét. Azok akiknek meg van pénzük biztonságban vannak, meg lenézik a munkanélkülit, mert biztos nem akar dolgozni.
9/23 anonim válasza:
Akkor elárulom, hogy - diplomával - kényszervállalkozó vagyok, és márciusban több volt az adóm, mint a bevételem. Ilyen is van. Két dolgot azonba nem bírok elviselni: a személyeskedést és a demagógiát. Tudomásul kell venni, hogy az OKJ-s képzéseknek ára van. A korhatár pedig nyilván azért 23 év, mert egy a felsőoktatási intézmények képzése átlagosan öt év.
10/23 anonim válasza:
A fenti válaszok nem feltétlenül igazak. Szakképzettséget még szerezhetsz, annak ellenére ha van diplomád, és életkori kikötés sincs. Kérdezd meg az iskolában a titkárságon, ott jobban tudják, mint akik itt válaszolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!