Melyik szakot lenne érdemes elkezdeni ami érhet is valamit?
Kicsit speciális kérdés, szóval TLDR verzió:
Ezek közül mely szakok érhetnek valamit:
- Közösségszervezés
- Emberi Erőforrások
- Történelem
- Szociális Munka
- Nemzetközi tanulmányok
- Angilisztika
Bárki aki tud valamit ezekről a szakokról (nem szakleírást azt találok én is) örülnék ha megosztaná.
Hosszú verzió az érthetőség kedvéért: Pár éve a gazdasági szitu miatt otthon, otthagytam az egyetemet és külföldre költöztem. Sajnos itt az egyetemet nem tudom elkezdeni, de szeretnék egy diplomát. (Értsd sokkal jobb életem lenne ha lenne bármilyen diplomám, haza ezért viszont nem tudok költözni) Találtam lehetőséget távoktatásra, de nem tudok dönteni a szakok közül.
(Hacsak a diploma kell miért nem kezded el bármelyiket? - Kérdezhetnétek...) Ebben igazatok van. Tudtommal a távoktatás kevésbé minőségi mint a nappali, és csak a "könnyű diplomáért" mennek oda az emberek. Emiatt az angol lenne számomra a legyegyszerűbb, azt szerintem a minimálisnál kevesebb erőbefektetéssel is elvégezném.
Számomra viszont ha már fizetek és úgy is időt kell vele töltenem, ha van lehetőségem szívesen tanulnék olyat ami talán akár még hasznos is lehet.
Sajnálatos módon ami igazán érdekelne (kommunikáció és média például) vagy a régi szakom (Japán nyelv és kultúra) távoktatásban NEM indul.
Vagy csak hagyjam és csak szerezzem meg a diplomát?
Köszi a válaszokat
#1:
Minorom angol volt, és amit pár félév alatt láttam az eléggé piskóta volt, b2es angollal is összeszedtek páran ketteseket pár éve. Biztos van nehezebb része is, de a többinek is ugyan úgy lesz, ebben legalább ennyi előnyöm lenne.
#2:
Ez sajnálatos, akkor sok lehetőség nem maradt, más kérdés hogy minimális gyakorlattal mennyit érhet ez a szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!