Érdemes az alábbi esetben elkezdeni a pszichológia szakot levelezőn, fizetősként? Részletezem a kifejtő részben.
Jelenleg 30 éves múltam. Úgy tervezem, hogy második diplomámnak a pszichológiát választom és így oda jelentkezem. Ha felvesznek, 31 éves leszek, amikor elkezdhetem.
Érdemes még azt a szakot elvégezni levelezőn, fizetősként úgy, hogy aztán ezzel karrierem legyen?
Ha minden jól megy, akkor kb. 36 éves leszek mire megszerzem a pszichológia MA diplomát. 36 évesen nem leszek elkésve úgy, hogy akkor leszek pályakezdő pszichológus?
Családom is van: férjem és egy kisgyerekem, illetve februárban érkezik a második baba. (Ez is a teljes képhez tartozik, helyzetemet illetően.)
Ha szervezetpszichológus akarsz lenni például akkor igen. Még talán akkor is, ha kutatni szeretnél. Ha viszont a klinikum érdekel, ahhoz egyrészt a nemnappali tanrendű képzések szerintem édeskevesek, másrészt meg számolj még úgy 10 év tanulással és utána lehet gondolkodni a karrierépítésen.
Nem lehetetlen, csak mondjuk azt is saját zsebből kellene állni és ha most megy is a levelező téma, te sem gondolod, hogy egy erős gyakorlati felkészültséget igénylő szakmában, ahol ezen akár emberélet is múlhat, mesternél tovább jutsz levelezőn... Szerintem már ott sincs mondjuk levelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!