Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mi a hangosítással fogalkozó...

Mi a hangosítással fogalkozó szakma vagy titulus neve, és hol lehet ilyet tanfolyamon tanulni?

Figyelt kérdés

Tehát... Milyen titulusa van annak, aki hangosítással foglalkozik, azaz például rendezvényeken a hangtechnikát kezeli?

Nem DJ, mert nem zenéket kever össze (maximum áttolja a crossfader potmétert...), hanem mondjuk kifigyeli, hogy ki akar beszélni, az ő mikrofonját felhangosítja, ha megy valami zene is, akkor azt lehalkítja addig, szóval lényégében ilyesmi.

Hogyan nevezik az ezzel foglalkozó embert, és milyen tanfolyamon lehet ilyet tanulni, hogy hivatalosan vállalhassak ilyen munkát, és tudjam is a dolgom? Fontos, hogy tanfolyam legyen, ne iskola szerűség, mert azok nagy előképzettséget várnak el, ami nekem nincs.

jún. 5. 20:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Ne csüggesszen el a követelményrendszer. Előtted az élet. Mutasd meg, hogy képes vagy ra, akár lépésről lépésre.

Előbb keresd meg a megfelelő tanfolyamot. Mellette tanuld a zenei alapműveltséget. Aztán tivább lépsz!

jún. 5. 21:26
 22/30 A kérdező kommentje:

#18 áhh, akkor ez is felejtős, azt hiszem... Ezt nem gondoltam volna, hogy ez ennyire durva...

Kommunikációs készség, szorgalom és kitartás... Hát ez nem az én pályám akkor...

jún. 5. 21:28
 23/30 anonim ***** válasza:

Ertelmes vagy! Már tudod, mi a célod. VÁGJ BELE!

Közben mindig fölveszem újabb, aszakmához kapcsolódó tudást.

Alkalmas vagy rá!👍

jún. 5. 21:29
 24/30 A kérdező kommentje:

#19 sajnos nem zenei... Egy speciális (fogyatékosoknak való) iskolába jártam, ahol az volt a csoda, ha valaki képes volt egy értelmes szót kimondani úgy, hogy tudja is, hogy mit mondott, nem csak hangot utánzott...

Asperger szindrómám illetve valami skizotípiás valamim van (mindkettőnek BNO kódja van).

Tudom, hogy nem valami rózsás az állapotom, de azért reménykedek, hogy egyszer megtalálom a nekem való utat. Egyelőre úgy néz ki, hogy lehet még belőlem hangtechnikus. Mindenképp az ilyesmi jellegű dolgokhoz lenne érzékem, csak az "állapotom" miatt nem érhető el számomra sokminden.

jún. 5. 21:32
 25/30 anonim ***** válasza:
Az alaptanfolyamot végezd el. A főváros egyik művelődési házában a földszinti pultnál ülő portás/gondnok a hangosító. Port, mikrofon, hangerő. Ennyi. Jó kspcsolatok kellenek az ilyen álláshoz is, persze.
jún. 5. 21:34
 26/30 anonim ***** válasza:

#17:

Ez a minimum, államilag meghatározott követelmény. Ez nem jelenti azt, hogy minden képzőhely engedi a 8 általánossal csatlakozást.

Elég sok hely elvárja az érettségit.

De vannak olyanok amiknek elég a 8 általános. Ezért is kell utánajárni. Az információgyűjtés nem 1-2 órás procedúra, inkább 2-3 napos.

Keress rá a képzési nevek, szakmakódok alapján a Google-n.

Lesz legalább 50-60 képzőhely Budapesten és környékén.

Nézegesd át, hogy melyik milyen végzettséget ír elő alapfeltételnek, mennyibe kerül (mint említettem, ingyenesen nem lesz), melyik az amelyiket megengedheted magadnak, mennyi fér bele az idődbe összességében és tanfolyami napokban, stb.

jún. 5. 21:36
 27/30 anonim ***** válasza:

Na! Akkir máris megvan. Az ilyen intézetekben pl. lehet szükség okyan tudásra, amilyenre vágysz.

Nem vagy szellemi fogyatékos. Értelmesen gondolkozol, értelmesen írsz.

Vágj bele az alaptanfolyamba!

Nagyon szurkolok neked.👍

jún. 5. 21:37
 28/30 A kérdező kommentje:

#25 "jó kapcsolatok kellenek"

Na, még egy pofon, nemigen vannak ismerőseim...

Mindenesetre, ha összegyűlik annyi pénzem megint, akkor megpróbálkozok a hangtechnikus alapképzéssel, hátha...

jún. 5. 21:38
 29/30 anonim ***** válasza:

A jó kapcsolatokat fokozatosan kialakítja az ember.

Első lépés, hogy megkeresed a tanfolyamot, belevágsz.

Közben a tanfolyamon, az oktatónak is lehetnek ötletei.

Pl. a Marcibányi téren van egy mozgássérültek intézete. Ott is van egy kis stúdió, ahol hasonló

munkát végeznek.

Tehát más hasonló intézményben is lehet.

Legyen meg a képzettséged!

Ha kezelés alatt állsz, megvan a megfelelő, rendszeres kontroll, akkor ne az legyen az első, hogy ezt közlöd, hanem az, hogy mit tudsz.

A másik: az írásod, fogalmazásod alapján semmi baj a kapcsolatteremtő képességeiddel.

Az önbizalmadat kell erősítened: tudatosítanod magadban, hogy értelmes vagy, s megvannak a képességeid, hogy a technikusi szakmai alapokat megtanuld!

👍

jún. 6. 04:59
 30/30 anonim ***** válasza:
Aspiként szerintem komoly lépéselőnyöd, hogy mélyfókuszban tudsz vég nélkül tolni komplex dolgokat, főleg ha gyakorlott vagy bennük. Maga a fókusz is gyakorlós, meg hogy a nehézség is csak visszazökkentsen kungfu módba, az is egy elsajátítandó skill, ha még nincs meg. A kommunikáció úgy látom felhőtlen, tényleg csak azokat az arcokat kell megtaláld, akik feltöltenek és számít is a szavuk. Ezeken a szakirányokon a legtöbb ember ilyen.
jún. 6. 06:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!