Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha külföldön végzem el az...

Ha külföldön végzem el az egyetem , majd haza jövök dolgozni, milyen titulus lesz a nevem előtt?

Figyelt kérdés

Tudom elég fura kérdés, de ezen még sosem gondolkodtam el.

Felvidéki ként ha elvégzem MO-n az orvosi egyetemet, majd utána vissza térek praktizálni Szlovákiába, milyen titulus lesz a nevem előtt?

A külföldön megszerzett(Dr.), vagy pedig az ország által használt (MUDr.)?

2021. ápr. 14. 11:10
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Akkor már miért jössz haza?
2021. ápr. 14. 12:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Elméleti kérdés volt!
2021. ápr. 14. 12:17
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Magyarországon akkor kerül hivatalosan a neved elé a dr., ha elmész a kormányhivatalba és megváltoztatod a nevedet. Ha kettős állampolgár vagy, akkor ez egy járható út nálad is és így dr leszel az irataidban is. Amennyiben csak szlovák állampolgár vagy, akkor feltételezem a szlovák verzió érvényes rád. De ez mind csak a hivatalos verzió, szlovák kulturális környezetben elképzelhetőnek tartom, hogy minden orvosnál az MUDr-t írnák ki, akkor is ha dr vagy semmi se szerepel az okmányaikban közben.

Ez csak a véleményem, nincs tapasztalatom vagy információm a témában.

2021. ápr. 14. 23:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell honosíttatnod?
2021. ápr. 14. 23:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
*honosítatnod
2021. ápr. 14. 23:54
 6/7 anonim válasza:
0%
Lord
2021. ápr. 20. 14:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki külföldi állampolgár, de itt dolgozik orvosként, ugyanúgy Dr. van a neve előtt.
2021. ápr. 27. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!