Hogyan tudok felvenni angol szakot ELTE-n?
Idén nyáron vettek fel ELTE-re francia szakra (újlatin nyelvek és kultúrák), és ha megoldható szeretnék angol szakot is végezni, mert angol-francia tolmács és fordító szeretnék lenni. Szerintetek ez lehetséges, és ha igen, hogy csináljam? Ismerősöm mondta, hogy minorként (ezzel sem vagyok teljesen tisztában) fel lehet venni, 6 féléves az is. Megéri-e és ha igen hogy jelentkezzek? (van angol B2 nyelvvizsgám)
És amúgy az 1. félévre érdemes azokat a tárgyakat is felvenni amik nincsenek megadva hogy melyik félévre vegyük föl? Nagyon el vagyok veszve, köszi a segítséget!
A minorba való belépés feltétele: egyetemi felvétel, a megfelelő nyelvtudás, következő tanegységek teljesítése:
I. félév: AME-121, ANG-103, FLN11-101, II. félév: ANG-141, ANG-151, ANG21-211.
Ezeket a kódokat írd be a neptunba. (Az első félévest)
A franciánál ezt találtam, 2019-es, gondolom azóta nem változott. [link]
Azokat vedd fel, ahova első félév van írva. Nyelvfejlesztés 1, 2, 3, Franciaország történelme tárgyakat kell mindenképpen felvenned. A retorikát, latint, filozófiát bármikor felveheted (érdemes első évben, de nem kötelezően az első félévben) mert nem épül rájuk semmi.
Ebben a dokumentumban látsz olyat, hogy Differenciált szakmai ismeretek (50 kredit). Ez azoknak kell, akik franca szakosok és francia specializációt vesznek fel. Így az neked nem kell, ne nézd.
Kedves Kérdező!
Látom, már sokan segítettek, de ha bármilyen egyéb kérdésed lenne a képzések kapcsán, nyugodtan írj privátban, régóta vagyok az ELTE Francia tanszékén. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!