Így felvennének angol tanári mesterképzésre?
Kicsit már belezavarodtam, hogy ki mehet tanári MA-ra és ki nem.
Szóval: lengyel BA szakot végeztem, de nem minort csináltam hozzá, hanem egy specializációt, és a pedagógiai tárgyakat sem végeztem el, mivel akkoriban még nem terveztem tanári diplomát szerezni. Nem tudom, ezeket lehet-e utólag pótolni.
Az angol felsőfokúm megvan.
Nem, bár nem teljesen világos számomra, hogy mire gondolsz. Konkrétan milyen tanári MA-ra gondolsz?
Tanári képzés jelenleg csak két formában létezik: osztatlan tanári (két szak, min. 10 félév, erre felvehetnek ha jelentkezel, de ugye ezt teljes egészében kell elvégezned az elejétől kezdve a végéig, tandíjat fizetve stb. és esetleg meglévő osztatlan tanári diploma birtokában vannak még két féléves szakirányú továbbképzési szakok, de neked ugye csak egy BA-d van) vagy van a rövid ciklusú posztgraduális tanárképzés (viszont ehhez MA diploma kell, annak megfelelő amit tanítani szeretnél, tehát jelen esetben angol).
Két variáció van-
1. Csinálsz egy lengyel MA-t, majd 2 félév múlva lengyel nyelv tanára lehetsz.
2. Felvételizel osztatlan 2 szakos tanárképzésre és 10 félév múlva tanár leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!