Hogyan tudok felvenni angol szakot ELTE-n?
Idén nyáron vettek fel ELTE-re francia szakra (újlatin nyelvek és kultúrák), és ha megoldható szeretnék angol szakot is végezni, mert angol-francia tolmács és fordító szeretnék lenni. Szerintetek ez lehetséges, és ha igen, hogy csináljam? Ismerősöm mondta, hogy minorként (ezzel sem vagyok teljesen tisztában) fel lehet venni, 6 féléves az is. Megéri-e és ha igen hogy jelentkezzek? (van angol B2 nyelvvizsgám)
És amúgy az 1. félévre érdemes azokat a tárgyakat is felvenni amik nincsenek megadva hogy melyik félévre vegyük föl? Nagyon el vagyok veszve, köszi a segítséget!
Igen lehetséges a minor, sőt ha nem specializációt választasz, akkor kötelező is. (Vagy minort vagy specializációt választasz.)
[link] itt van a minoros tanterv. Eszerint a megadott tárgyakat el kell végezni és az eredmény szerint derül ki, hogy felveheted-e minorként az angolt. Ha igen, akkor amikor majd a második év elején felvetted mint minort (a neptunban) akkor átváltanak ezek is minoros tárgyakká. Ha mégsem ezt veszed fel minornak, hanem újat választasz, akkor a szabad kredites tárgyak közé fognak a végén tartozni az első évben elvégzett anglisztikás tárgyak.
Szia!
Lépj be Facebookon az ELTE BTK Felvételi 2022 csoportba, ott egy csomó infót fogsz találni: van romanisztikás gólyacsoport is, illetve lesz romanisztikás közös tárgyfelvétel és tájékoztató.
Ezenkívül a kar honlapján minden tudnivaló fent van, használd légyszi. A tárgyfelvételről annyit, hogy a kar honlapján megtalálod a tanegységlistákat, ahol minden tárgynál ott van hogy melyik félévben ajánlott elvégezni. A minoros tanegységlisták is fent vannak, ha anglisztika minort szeretnél akkor annak az első féléves tárgyait is fel kell most venni.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
1-es, és ezeket a tárgyakat külön kell felvennem? Vagy azt esetleg nem tudod hogy a neptunon belül hol? Mert a modulokban találtam anglisztikát. És köszi mégegyszer, jobban kitisztult a kép most, csak a jelentkezéssel vannak problémák mert béna vagyok:/
2es, beléptem már mindkét csoportba, olvastam a kar honlapját is, egyszerűen csak picit nehéz értelmeznem mert még nem vagyok jártas ebben az egészben:)
Nem 1-es vagyok, de Neptunban Tárgyak - Tárgyfelvétel menüpont.
A tanegységlistában található tárgykódokra keress rá. (BBN-FRA ill. BBN-ANG kezdetűek jellemzően)
Jól mondja az előző. Viszont az angolnàl valószínűleg be kell jelölni az egyéb tárgyakat, mivel még nem tartozik a mintatervhez.
(1. vagyok.)
Uuu köszi nagyon! A francia alapból megvan, látom a kötelezőket a Mintatantervben
A BBN-ANG-ot beírtam és 2 oldalnyi tárgy jött ki:/
Majd utána járok még, szerencsére szeptemberig van időm a jelentkezésre, csak egyszerűbb lenne ha tudnám hogy mit vegyek fel pontosan, persze az alapján nézem amit kuldtetek csak felek hogy elrontok valamit
Moduloknál találtam ugye a BBM anglisztika diszciplináris minort.
Amúgy lesz ilyen gólyatalálkozó és ott lesz tárgyfelvétel segítség is, kíváncsi vagyok milyen lesz, elmegyek:) kicsit izgulok hogy sikerül e valakivel joban lennem mert golyataborba nem tudok menni és aggódok picit hogy nem lesznek barátaim, de ez már más téma:D
Ahogy 2-ben írtam, a kari honlapon lévő tanegységlista alapján vedd fel a tárgyakat. Ha nem igazodsz el rajta, akkor egy Google keresés segít, de leírom akkor:
Kari honlap: [link]
Oktatás - Képzések, tanegységlisták, záróvizsga-követelmények - Alapképzés - Tanegységlisták - keresd ki az Anglisztika menü alatt az Angol specializáció 2022-től felvetteknek PDF-et. Ott van az összes tárgy, a bal szélső oszlopban a tárgykód. Erre keress rá Neptunban a tárgyfelvételnél.
Muszáj lesz megtanulni egyszerű utasításokat értelmezni. Nem rosszból:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!