Valóban ennyire nehéz a gyógypedagógia szak?
Figyelt kérdés
Az tény, hogy nagyon magas a ponthatár, és nemrég itt olvastam, hogy míg máshol 6-8 vizsga van GYPn egyszerre 14. én egész életemben az szerettem volna lenni viszont vért izzadva vagyok 4-es tanuló középiskolában. ha valaki nem tervez utána tovább tanulni és csak a kettesre hajt a diploma végett, akkor tűrhető?2021. dec. 11. 15:51
11/16 anonim válasza:
10-es teljesen igazat adok.
Annyi, hogy nálunk nincs szigorlat. Én vidékre járok, nálunk 9 vizsga volt.
Full kettes diplomával szerintem ne akarj majd gyerekekkel foglalkozni.
12/16 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! most úgy tűnik vidékre fogok menni :)
#11 és #12 - én sajnos előreláthatólag heti 40 óra munka mellett fogom letenni a diplomát, nem igazán látok arra esélyt, hogy túl jó bizonyítvánnyal végezzek. ez nyilván teljesen más lenne ha tudnék csak a tanulásra koncentrálni.
2022. jan. 17. 13:02
13/16 anonim válasza:
Én azt értem, de itt gyerekeket fogsz fejleszteni, és azt nem értem hogy egy kettessel hogy tudsz megelègedni? Tényleg nem támadásból írom, de így nem leszel jó szakmailag
Igaz én ennyit nem melózok, de ugyanúgy tudtam hozni az àtlagom 4,6 felettire is
14/16 anonim válasza:
Én is heti 40 órában dolgoztam gyógyped. szak mellett, sőt, az egyik vizsgaidőszak alatt heti 50 órát, de a legrosszabb (súlyozott) átlagom így is 4,48 volt. Nem lehetetlen. Ha jól megírod a beadandókat, azok feljebb fogják húzni az átlagodat. Tanulni lehet pl. buszon, vonaton is, letöltöd a diasorokat a telefonodra, és mindig tudsz majd tanulni, ha lesz egy kis időd. Minden lehetőséget ki kell használni.
15/16 anonim válasza:
Én Hajdúböszörménybe járok gyógypedre! A vizsgák számánál azért kalkuláld bele az évfolyamot, a szakirányokat, és hogy hány szabvált veszel fel egy félévben. Egyébként nem tartom lehetetlenül nehéznek, nyilván tanulni kell, főleg ha jó szakember akarsz lenni, de ez mindenhol így van. Az oktatók többsége baromira rendes és segítőkész, látszik rajtuk hogy imádják a szakmájukat és szívből lélekből tanítanak, azért ez nagyon sokat számít szerintem. Persze itt is vannak szemetebbek, meg olyanok akik szivatnak, de a felsőoktatás már csak ilyen :D Azt viszont kalkuláld bele a választásba, hogy nem sokáig lesz a gyógyped hiányszakma. Nagyon felkapott lett az elmúlt években, ami tök jó, de pár év és eljutunk oda hogy az intézmények végre válogathatnak a szakemberek között, és nem azt fogják választani akinek kettes diplomája van. Ha előre tudod hogy neked heti 40-5
16/16 anonim válasza:
Bocsi, elküldtem hamarabb :D Szóval ha előre tudod hogy dolgoznod kell, és az a tanulásod rovására fog menni, inkább hagyj ki 1-2 évet és csak utána menj egyetemre, addig meg dolgozhatsz nyugodtan. Nem maradsz le semmiről, én is így csináltam, és nem érzem kárát, sőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!