Valóban ennyire nehéz a gyógypedagógia szak?
Én Kaposváron tanulok levelezőn, itt elég alacsony volt a ponthatár, bármiféle pluszpont nélkül is simán bekerültem. Beadandóból elég sokat kell írni, de általában csak 5-7 vizsgánk szokott lenni, sőt, ezek közül van olyan, ami csak zh. Sok tárgyból csak beadandót kérnek (igaz, hogy néha 15-20 oldalt), és azt kell megvédeni (kb. csak elmondod, hogy miről írtál, egyáltalán nem vészes), de idén az egyik tárgyból csak egy 2 (azaz kettő) oldalas beadandót kellett írni, és arra kaptunk megajánlott jegyet (ami nevetségesen kevés, de a számonkérés a segédoktatóra lett bízva, és meggyőztük, hogy ez is elég lesz, amúgy eredetileg ez csak az aláírás feltétele lett volna :D).
Én is azt tudom mondani, hogy vidéki egyetemeket nézegess, itt nem olyan vészes a képzés. Persze vannak nehéz tárgyak, például az anatómia meg a kórtan, illetve az első pszichológia jellegű kurzussal is megszenvedtem, de minden teljesíthető.
Én második féléves vagyok az ELTE BGGYK-án, 9-10 vizsgám van átlagban. Elég nehéz, főleg a pszichológia, anatómia és a neurobiosz miatt is.
Kérdező, hogy gondolod hogy éppen kettessel átcsusszanni elegendő ahhoz hogy gyerekek fejlesztésében dolgozz?
1.3,5 átlag alatt átraknak fizetősre
2. Szigorlaton úgyis elhasalsz
3. Nagyon gyenge egy kettes diploma. Te rábíznád a gyereked olyanra akinek nincs vagy harmatgyenge a tudása?
Ha a négyest nehéz elérni, nehéz lesz jó átlagot hozni, ezt neked kell tudnod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!