Hogyan kell esettanulmányt írni? (Gyógypedagógia)
Gyógypedagógus vagyok. A képzés során nekem is kellett esettanulmányt írni, ezek voltak megadva szempontnak:
Az esetismertetés felépítése, szempontjai:
1. a vizsgálati személy bemutatása (nem, életkor, találkozás körülményei, a vizsgálat előzményei és indoka, tisztázandó diagnosztikus kérdések, a választás indoklása)
2. a vizsgálati személy általános jellemzése a vizsgálat időpontjában, az anamnézis lényeges adatainak kiemelése
3. az elvégzett vizsgálatok és eredmények értelmező ismertetése
4. az eredmények összegzése, vélemény (diagnózis) kialakítása, visszacsatolás a vitás pontokhoz
5. további intézkedésre, terápiára vonatkozó javaslattétel megfogalmazása
6. konklúzió levonása
Én egy diszkalkulia gyanús gyereket választottam, ezek voltak nálam az alcímek: A diszkalkulia meghatározása, A diszkalkuliáról általában, Vizsgálati személy bemutatása, Anamnézis és a vizsgálati személy általános jellemzése, Az elvégzett vizsgálatok és eredmények értelmező ismertetése, Vizsgálati eredmények összegzése, Diszkalkulia gyanú, Javaslattétel, konklúzió, Forrás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!