Mi szükséges ahhoz, hogy saját képzést / kurzust indítsak ?
Láttam már olyan képzéseket, amelyek tényleges tudást ad, viszont végzettséget igazoló papírt nem.
(Olyan szakterületről beszélünk ahol a tényléges tudás fontosabb.)
Egy ilyen képzést/kurzust szeretnék én is létrehozni.
Tételezzük fel, hogy egy 10-12 hónap képzésről lenne szó,ahol mondjuk egy fő X összegért vehet részt.
A tematikát és az időt már részletesen kidolgoztam, heti 3 eladással számolok.
Egy ilyen képzés elindításához mi szükséges?
Milyen feltételeknek kell megfelelni?
Válaszokat előre is köszönöm.
Ennek örülök, az első kicsit megijesztett , mivel van az adott területhez tartozó oklevelem (diplomám), viszont az nem tanári diploma.
10+ év tapasztalatom sincs, kb. 3-4 év.
"bármilyen kuruzsló meg motivációs bullshit tréner mindenféle papír nélkül"
Jobban belegondolva..teljesen jogos. Nekem sem kellene ennyire túlgondolni.
Ha a kurzusnak kötött tematikája van, be kell jelenteni felnőttképzésnek. Ennek megvannak a megfelelő csatornái és követelményei. Nem teljesíthetetlen, de plusz adminisztrációval jár.
(Ez akkor is így van, ha nem adsz igazolást végzettségről.)
Kérdező. Ne foglalkozz ezzel a sok önjelölt bürokratával.
Nyelvórát akarsz adni? Tedd nyugodtan. 10-ből 9 tanár lóf.sz bejelentést nem tesz, adja az órát és csá. Nem kommunizmusban élünk, hogy egy disznóvágást is be kell jelenteni, meg hány disznód van.
Simán adsz órákat ismerősi körben, aztán ajándékként kapsz cserébe egy kis honorálást, amit te igazából nem is kérsz, de ajándékot ugye nem illik visszautasítani xDD
Nem kommunizmusban, hanem kapitalizmusban élünk, ahol célszerű fehéren vállalkozni, és mivel a nyelvtanároknak (és egyéb, tudásalapú szolgáltatóknak) nincsenek kiugró költségei, nem kiugróak a terheik sem.
Ha egy NAV-os beesik ebbe az "ismeretségi körbe", akkor elég izzasztó lesz elszámolni a visszautasíthatatlan ajándékokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!