Mit válasszak? Nyárigyakorlat a közelben vagy messzebb?
Van lehetőségem arra, hogy a nyári gyakorlatot a közelben töltsem, ahova minden nap be tudok járni busszal, vagy pedig messzebb, a Mátrában, ahol ott laknék. Vendéglátós, turisztika gyakorlat. Most költözök külön a szüleimtől, a nyári gyakorlat 1-2 hónap múlva lenne. A Mátrában azért is lenne jobb, mert ott ugye egész nap kapnánk ellátást, és nem kéne kaját vennem, rezsit fizetni, ilyesmit 20 napig. Plusz amúgy 30 000 Ft fizetést kapunk, de azt mondták, hogyha valaki tényleg jól dolgozik, be lehet állítani normálisan munkára, az megkapja a normál fizetést, olyan 100 000 Ft körül. (Ezt csak a Mátrában, a közelben nem)
A hátrányai: Van itthon egy kertem, az teljesen kipusztulna annyi idő alatt. Félek, hogy nem érezném jól magam, elég nehezen ismerkedem, és mégiscsak 20 napot ott kell tölteni, sehova nem lehet menni, abból csak 7 óra a munka, a többiben meg nem tudom mi lesz. Ha ilyen sablonszöveget kell elmondani, vagy olyasvalakivel ilyen sablonos dolgokról beszélni, akivel már nem találkozom, és nem számít a véleménye, akkor az általában megy, de néha leblokkolok. Talán megszoknám pár nap után és nem blokkolnék le. Nem tudom. És ha béna lennék, akkor nem is kapnék plusz pénzt, pedig nagyrészt azért megyek. Nagyon félek ettől, mégiscsak 20 napig egyedül kell boldogulni, és nem nagyon van senki ismerős a közelben. De mégiscsak azért elég jó lenne. Plusz még ugye, ha itt a közelben lennék, akkor minden nap elmenne 8 óra az úttal együtt, de a napom többi részét hasznosan tölthetném.
Te mennél a Mátrába vagy a közelben maradnál? Van bármi tipped?
Csatolok szavazást, de nagyon örülnék a kifejtett válasznak is. Köszönöm szépen, ha válaszolsz/szavazol!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!