Szakácsnak készülök és nyáron ugye kell menni gyakorlatra Az a kérdésem hogy átlagosan mennyit kap egy nyárigyakorlatos gyerek havonta?
nem kell olyan sokra számítani, sőt az is lehet, hogy egy fillért nem kapsz, csak ígéreteket.
emlékszek öcsém is mikor gyakorlaton volt év közben(tehát amikor az iskolától kapta a hely a pénzt az ösztöndíjra), ott is simán zsebrerakta a vendéglátós, vagy csak egy töredékét fizette ki a diákoknak...
Hát jó
Köszi a válaszokat
Egy barátomat kertészeti suliban hitegették azzal hogy nyáron tök jó bérbe dolgozhatnak majd. Eljött a nyár, dolgoztak. Kifizettették velük az utazási és a kajaköltséget "osztálykirándulás néven" Egy hetet a mezőn meg kertekben kapáltak. Utolsó nap elmentek megnézni pár múzeumot amire szintén elkérték a pénzt. Mikor eljött a fizu idő kiderült hogy az benne van a házirendben (amit ugye aláírtál) hogy te azt az iskola javára felajánlod hogy fejleszthessék belőle.
Fa*sza mi? Fizettek hogy melózhassanak a tűző napon osztálykirándulás néven.
Én 23 ezret kapok plusz 4ezer kafetéria
Ez sajna brutto kézhez csak 19ezer plusz 4 ezer kaferát kapok
E-miatt el is mentem e-mellet még díák melóra mivel a szüleim nem állhatnak mindent . Ez a 19 ezer annyira elég hogy egyszer tele tankolom a kocsimat és annyi , diák melon éjszakásba többet keresek 1 hónapban mint a gyakorlati cég ad fé év alatt . Jaa és végzős leszek elvileg 3 havonta emelik az ösztöndíjat amiből egy centet se láttam hogy többet kaptam volna , pedig 5-ös tanuló vagyok . Állitolag aki a városon kívülről jár akár melos akár tanuló kap km-nként x összeget mint utazási hozzá járulás , na ebből egy petákot se láttam hiába 30 kilóméterről járok be , mivel busz nem indul úgy hogy 7-re be érjek legésöbb így kénytelen vagyok kocsival járni és akárhogy számolom kicsivel több mint napi 60km-t járok a gyakorlati hely és a lakóhelyem közt naponta . Plusz még el megyek be vásárolni és akkor lazán meg van a napi 100km . Azaz a 19ezer a bejárást nem fedezi havonta nem hogy még az egyéb költségeket , diák melon amit keresek abbol járok gyakorlatra meg meloba és tanév közben suliba . És még marad annyi pénzem hogy ha valamit javítani kell a kocsin akkor azt meg tudom csinálni . Azaz számomra baromi veszteséges ez a be járás , de kényteken vagyok mert közelebb nincs ilyen cég ahol a szakmám belieket fogalkoztatják .
Úgyhogy ne számíts nagy pénzre mert azért az a rongyos 19 ezer semmire se elég ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!