Hogyan tudnék letenni minél gyorsabban/könnyebben egy, a felsőoktatásban elfogadott középfokú angol nyelvvizsgát?
Negyvenes éveimben járok, még akkor szereztem a diplomámat, amikor nem volt kötelező a nyelvvizsga, így nincs is. Most szeretnék elvégezni egy mesterképzést, ahhoz pedig kellene egy középfokú nyelvvizsga.
Érettségikor simán le tudtam volna tenni. Azóta sokat használtam a nyelvet szóban és írásban egyaránt, szerintem a szókincsem bőségesen eléri a középfokú szintet. A nyelvtant nagyon át kellene néznem, régen tanultam (ami napi használatban előfordul, az megy)...
Milyen nyelvvizsgát ajánlanátok?
# 1: Az helyettesíti a nyelvvizsgát? Nem tudom, hogy lehet letenni... de majd utánanézek.
# 2: Kösz a tippet. Mondjuk a listening részről is tartok, folyamatos szövegből sajnos keveset értek meg. (Beszélgetés közben más, ott szinte mindent, filmeket is nézek angolul, de pl. egy angol nyelvű híradóból sokkal kevesebbet...)
# 4: Köszönöm, ez jó hír. Szerintem helyesen használom a nyelvtant, de ami régen a nyelvvizsgán volt, kifejezetten nyelvtani tesztek, azok feladták a leckét...
(Természetesen azért készülnék előtte tanárral is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!