Ha valaki First Class minősítéssel végzett el egy nemzetközileg elfogadott középfokú nyelvtanfolyamot, az átment volna felsőfokú nyelvvizsgán is?
AZ elsőnek pedig teljesen igaza van. Én angol próbanyelvvizsgán még kb egy éve (amikor kb alig beszéltem angolul), az írásbelin First Class Pass minősítést kaptam. Ez mégsem jelentette, hogy akár a felsőfok is sikerült volna. Élesben is csak októberben mertem megpróbálni.
Ez mindössze annyit jelent, hogy van egy nagyon stabil B2-es tudásod. Ha időt szánsz a bonyolultabb nyelvtanra, a szókincsfejlesztésre, illetve a választékos beszéd gyakorlására, akkor a felsőfok is sikerülhet. De a jelenlegi B2 First Class minősítés nem egyenlő azzal, hogy felsőfokú a tudásod.
(Párhuzam: Ha 11.-ben matekból dicséretes ötöst kapsz, nem jelenti azt, hogy a 12.-es anyagból is átmennél, csak és kizárólag plusz tanulással, gyakorlással.)
Ha viszont egy középfokú nyelvvizsgán elértél 95-100%-ot, akkor ugyanennél a vizsgaközpontnál felsőfokon, a próbafeladatok begyakorlásával és egy kis szókincsfejlesztéssel simán átmehetsz.
Kérdező, nem nem ismerem mit jelent, honnan is tudhatnám hiszen 6 éve tanulom az angolt.
Nem ugyanaz a szint. Ha pedig úgy gondolod meg tudod csinálni a felsőfokot hajrá.
5 Nem. Én nagyon dühös vagyok az illetőre, mert mindenki a felsőfokút javasolta neki (tanárai és én is) de az önbizalomhiánya miatt nem ment felsőfokúra, csak középfokúra.
Felsőfokú 50 ezer Ft-ból meg van, a közép 30-ból. Gyakorlatilag kidobtunk az ablakon 30 ezer Ft-ot. Ez viszont nagyon bosszant..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!