Van itt olyan angol tanár aki segítene? (Elakadtam)
Magyarországi angolban középszint eleje-közepe tájékán tartok, viszont elakadtam. Hogyan folytassam a tanulást?
Magoljak szövegeket vagy szavakat?
Vagy témák alapján?
Valami más alternatíva?
Előre is köszönöm a segítséget! :)
Nem vagyok angoltanár, de felsőfokú nyelvvizsgám van és önerőből hoztam össze, pár tipper írok.
-Olvass könnyített angol nyelvű könyveket
-Nézz filmeket angolul, felirattal, ha szereted a meséket ajánlom azt is, mert általában érthetőbb a nyelvezete
-Próbáld minden gondolatodat lefordítani angolra, mindent amit magad körül látsz nézz ki szótárból
-Nézz youtubeon angol nyelvű videókat, vannak oktató videók is
-Angol nyelvű fórumok, Redditről is sokat lehet tanulni
-Taníts angolul! Ha van a környezetedben olyan, aki szívesen elkezdene angolul tanulni (pl szüleid) akkor kérdezd meg tőlük, hogy mit szólnának, ha angoloznál velük. Így te is átnézed a kezdőbb dolgokat, és ahogy átadod, úgy neked is jobban megmaradnan a dolgok
-Rengeteg nyelvtanulós alkalmazás van, azok se ártanak:)
Hajrá!
nem magolunk szavakat, tilos.
mindig kontextusában tanuljuk.
vele párhuzamosan pedig a nyelvtant, sok-sok feladaton begyakorolva.
én könnyített olvasmányok helyett online újságcikkek olvasását javaslom, mert azok nem lebutítottak, viszont friss, aktuális témákról szólnak, kellően rövidek és hétköznapi, könnyebben érthető nyelven íródnak.
a The Guardian, a The New York Times, a New Yorker és hasonlóan színvonalas online lapokat ajánlok.
az 5 év, 5 nyelv c. blogban találsz egyéb jó tippeket is.
Hálás köszönet mindenkinek! :)
(Mentek a zöld kezek.)
Ma írtam egy kis fogalmazást magyarul, egy kedves témámról, azt fordítgattam angolra. Már is megjött a kedvem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!