1 év alatt középszintű nyelvtudás angolból?
Figyelt kérdés
Tavaly szeptember óta kezdtem el tanulni angolt, és szeretnék legalább közepes szinten beszélni később munka miatt. A szavak tanulása elég jól megy, viszont a nyelvtannal gondban vagyok :/ Sajnos magyar nyelvtan sem megy (ige,névelők,főnév) és tudom hogy cink, de angol tanárral a nyelvtanomat tudom fejleszteni/megtudja velem tanitani az angolt igy? Sajnos munka mellet csinálom igy kb napi 2 órám van rá, viszont júniustól részmunkaidőben fogok dolgozni mert nekem ez fontosabb mint a jelenlegi munkám igy plusz 2 órát nyerek. Szerintetek szeptemberre vagy év végére megtudok tanulni angolul igy? Főleg tanárok válaszát várom vagy azokét akik hasonló cipőben jártak.2019. márc. 12. 17:12
1/6 anonim válasza:
Napi két óra igen intenzívnek számít. Ha legalább átlagosak a képességeid, és jó a tanárod, akkor egy év alatt összejöhet a középfok, azaz a B2 szint.
2/6 anonim válasza:
Ha most itt azt írja valaki, hogy ááááá, nem fog sikerülni, akkor mi van? Akkor inkább nem is tanulod? Teljesen mindegy, hogy mit jósolunk, az a lényeg, hogy ha fontosnak tartod, hogy angolul tanulj, akkor tanulj, ahogy csak tudsz, aztán majd lesz valami. Akármilyen szintig jutsz el, egész biztos lehetsz benne, hogy nagyon nagy hasznod lesz belőle.
3/6 anonim válasza:
A magyar nyelvtan nekem sem megy (ciki, nem ciki, baromi nehéz megjegyeznem, hogy mi is az a határozói melléknévi igenév... már ha van ilyen), de az angollal prímán megvagyok. A franciával is. Teljesen más nyelv, ha van is átfedés, jobb, ha a kifejezést is rögtön azon a nyelven tanulod meg. (A poén, hogy a francia nyelvtan jobban segít nekem megérteni a magyart, mint fordítva)
4/6 anonim válasza:
Bemagolni be lehet, a tételeket is be lehet tanulni, de 1 év könyvből tanulás után nem fogsz magabiztosan és magadtól beszélni angolul. A nyelvvizsgát simán le lehet tenni magolással, de ahogy oda kerül a sor, hogy pl. egy munkahelyen meg kell szólalnod angolul, na ott fog borulni az egész.
5/6 anonim válasza:
persze igen :)írok neked privátban
6/6 anonim válasza:
Én ismerek egy nagyon jó tanárt, aki 10 óra alatt pontra tette bennem az egész angol nyelvtant, majd még 5 órán át megtanított arra, hogyan fejlesszem magam otthon, szókincsileg. Így néhány hónap alatt a felsőfokig jutottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!