Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Halo halo Mit csinaljak ha...

Halo halo Mit csinaljak ha nem tudom megtanulni az angolt?

Figyelt kérdés
Nagy gazba vagyok mivel 6-8.-ig semmit nem tanultunk angolbol. Az osztalyfonokom volt az angol tanar,de normalis orakat nem igazan tartott. Majdnem minden masodik angol ora osztalyfonoki volt. Se szokinccsl,sem pedig nyelvtani tudassal nem rendelkezem. Eleg nagy szrba vagyok mivel 2ev mulva eretsegizek es semmit sem tudok angolbol. Jartam kulontanarhoz 3evig de az sem segitett sokat. Most sem allok valami fenyesen mivel az atlagom 2,02. Szoval nagyon parazok,hogy az eretsegin meghuznak. Tavalyi esetleg az idei angol eretsegi nagyon nehez volt?

2019. máj. 9. 18:35
 1/9 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek a helyesírási hibákért.🙃
2019. máj. 9. 18:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy jobb magán tanárt, nézz filemeket, videókat angolul, vannak a nyelvvizsga központoknak könyvei, gyakorlófeladatokkal.
2019. máj. 9. 18:39
 3/9 anonim ***** válasza:
15%
menj el az Orbán elleni tüntetésekre!
2019. máj. 9. 19:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szándék van benned? Vagy rávágod csak, hogy 'ez neked nem megy', és kész? amúgy egy idő után az ember rá kéne, hogy érezzen a nyelvtanra, és akkor mellé megtanulod a szavakat. Privátban még adok pár tankönyves tippet, amik szerintem jók.
2019. máj. 9. 21:54
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

Az eredményeidből ítélve vagy túl erős nyelvi csoportban vagy vagy nem foglalkozol semmit az egésszel.

Előbbi esetben első körben a tanárral kéne beszélni, hogy lehetséges-e, hogy átmenj egy gyengébb csoportba. Ha nem, akkor meg kérd meg, hogy segítsen felzárkózni, adjon pl plusz feladatokat, amikből megtanulhatod a hiányosságokat. Kérheted ügyes angolos osztálytársadat is vagy keress egy másik magántanárt, anglisztikás, angoltanáris egyetemisták már pár száz Ft-os óradíjjal is vállalnak. Ha nincs rá keret, akkor pedig ajánlom az internetet, vannak szótanuló appok (Quizletet ajánlom nagyon), nyelvtant magyarázó oldalak, sőt még olyanok is, ahova beküldhetsz komplett fogalmazásokat és ingyen kijavítják neked. Ha bátrabb vagy, regisztrálhatsz egy nemzetközi levelezőoldalra is.

A fentiek a letojom-effektusra is megoldások, de ott először is azt kell elérned, hogy felfogd, érdeked az angoltanulás. 2 év alatt egyébként a középszintre bőven felkészülsz, mert nem igényel óriási szókincset, nyelvtanból sem kell mindent tudnod. Nézegesd a korábbi évek feladatsorait az oktatas.hu-n és akkor képbe kerülsz, hogy mi kell kb és neked ebből mennyi hiányzik.

2019. máj. 10. 17:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

vagy nincs nyelvérzéked.

ahogy a szar matekosok, nyelvtanosok diszkalkuliások vagy diszlexiások, ugyanilyen van a nyelvvel is.

Ha ilyen defektusod van, akkor a háziorvos beutalhat szakorvoshoz vizsgálatra és felmentést kaphatsz az idegen nyelvvel kapcsolatban.

2019. máj. 10. 17:29
 7/9 anonim ***** válasza:
13%

Aki nem képes minimum középszinten megtanulni egy idegen nyelvet, annak semmi keresnivalója felsőoktatási intézményben, az ilyen ember amúgy sem fogja semmire vinni az életben, és különben is hülye, mint a segg!

Nekem 16 évesen már megvolt az angol középfokúm, 18 éves koromra angol irodalmat olvastam és szaknyelveket. 20 éves koromra meglett a felsőfokú vizsgám. Ezt követően szaknyelveket tanultam, bármiféle nehézség nélkül.

Az idei tételek is gyanítom, hogy emelt szinten is nevetségesen egyszerűek, 60 perc alatt meg kellene tudni oldani az egészet.

Szótanulásnál fogod és egy délután betanulsz 500 szót. Ha a tanuló gyengeelméjű, akkor legyen egy teljes nap. A nyelvtan egtanulására és alkalmazására sincs kifogás!

A nyelvtanulás a legkönnyebb dolog a világon, nincs olyan, hogy nyelvérzék, csak lusta tanuló!

2019. máj. 11. 19:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#7, azért a te hozzáállásod is bicskanyitogatóan nagyképű! Ennyi erővel én meg felvághatnék, hogy a kisujjamból kirázom a 4 éves töri tananyagot, nem is értem, hogy nem tudja megjegyezni valaki az évszámokat pl vagy az emelt matekos osztálytársam is nézhetne értetlenül, hogy hogy létezhet olyan, aki nem képes a közép matekérettségit színötösre megírni. Elvégre a számolást csak meg kell érteni, a törit be kell vágni, ezekre sem lehet kifogás!

Igenis sok embernek okoz gondot a nyelvtanulás. Igen, a B2 szint nem komoly, el lehet érni, csak éppen nagyon nem egyforma energiabefektetés kellhet hozzá az egyes emberek képességeitől függően. Pláne, hogy a magyar nyelvoktatás átlagban egyáltalán nem elég erős ahhoz, hogy felkészítsen a nyelvvizsgàra (ami jövő évtől kötelező), sokaknak kellene konkrét tanári szaksegítség, de korrepetálásra nincs pénz. Pontos tudást meg nagyon nehéz az internetről összeszedni, igenis kell valaki, aki irányít, ha nem rengeteg hibával és/vagy szörnyű magyar akcentussal akarsz beszélni. Jó segítség a net, de nem helyettesít teljesen egy nyelvtanárt, aki tényleg oda is figyel rád. És most lehet itt jönni az “XY is perfekt angolos lett sorozatokból”, de egyrészt sajnos sokszor kiderül, hogy hibásan tudnak az ilyen emberek, másrészt az iskolában kellene megtanítani a nyelvet és nem a diáknak kínlódni vele otthon, bizonytalanul. 500 szót egy nap megtanulni meg semmi értelme, nem fog beépülni még a passzív szókincsedbe sem annyi idő alatt, az aktívba (azaz hogy egy beszélgetés közben is simán használod őket) meg végképp. A nyelvtanról alkotott véleményedhez meg no comment. Az igeidők rendszere szinte teljesen eltér a magyartól és nem, ezt nem mindenki képes teljesen megérteni, pláne ha még rosszul is tanítják.

Mielőtt rám is kiáltanád a lusta jelzőt, közlöm, hogy 17 évesen középfokúztam, most írtam az emeltet és angoltanárnak készülök. De attól még, hogy nekem jól megy, nem állítok bazi nagy mellénnyel olyat, hogy ezt mindenkinek csípőből kéne vágnia, mert ez a legegyszerűbb dolog a világon. Nem. Van, akinek nem az és kész. A kérdés az, hogy ennek ellenére próbálkozik-e vagy nem és innentől lehet következtetéseket levonni, nem abból, hogy alapjàraton milyenek a jegyei. Hanem, hogy mennyi munka áll mögöttük. Volt olyan osztálytársam, akinek vért kellett izzadnia az angol 3-asért, rendszeresen kapott 2-eseket, pedig mindig készült, gyakorolt, házit írt, ha valamit nem értett, megkérdezte stb. De 13 év angoltanulás után is megbukott a középfokon, nagy bajban lenne, ha 2020-ban kellene felvételiznie.

2019. máj. 11. 20:08
 9/9 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem meg akinek a matekot egy percet is tanulni kell, a négyeshez az retardált, mert nekem tanulás nélkül négyesnél nem volt rosszabb jegyem, az érettségim is ötös lett 10 perc alatt.
2019. máj. 11. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!