Mit csináljak ha nem tudom megtanulni a németet? Kivagyok tőle már idegileg!
Kérjétek meg a tanárt, hogy azért alapvető dolgokat nyelvtanból magyarázzon el.
Még olyat nem is halottam, hogy teljesen null nyelvtannal akart volna valaki tanítani, főleg kezdőket
Mikor kezdted a németet? Pontosan mit nem értesz? Írhatsz üzenetet is. Odavagyok a német nyelvtanért és nagyon szeretem magyarázni is.
Egyébként, aki nyelvtanár nem veszi figyelembe, hogy a tanuló mit ért, mit nem ért abból, amit magyaráz, az jobban tenné, ha nyugdíjba menne.
Vannak a neten is magyarázatok német nyelvtanhoz.
Ha konkrétabbat írnál, mit tanultok és mit nem értesz, tudnánk linkelni, küldeni anyagot...
Mit nem értesz? Szórend? Kérdő mondat?
A "sein" ige megfelel az angol "to be" igének. Ragozása rendhagyó: ich bin (én vagyok), du bist (te vagy), er/sie/es ist (ő van), wir sind (mi vagyunk), ihr seid (ti vagytok), sie sind (ők vannak).
Három nem van, mint az angolban, de minden főnévnek külön meg kell tanulni a nemét (névelőjét). A három névelő (der-die-das) a három nemet jelöli. Hímnemű főnévre az er, nőneműre a sie, semleges neműre az es névmással lehet visszautalni, pl. Hier ist der Tisch. Er ist schön. (Itt van az asztal. (Az) szép.)
A szórendben az a lényeg, hogy az ige a második helyen legyen a mondatban. Általában megelőzi az alany az igét a mondatban, mint az angolban (pl. Ich bin hier = itt vagyok), de állhat az ige előtt egy másik mondatrész, és az ige után az alany (pl. Hier bin ich = itt vagyok), ez szokatlan az angolhoz képest.
Kérdő mondatban elől van az ige (pl. Bist du hier? Itt vagy?) Ha kérdőszó van, akkor az megelőzi az igét: Wo bist du? Hol vagy?
De nem írok feleslegesen, ha nem tudom pontosan, mi nem világos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!