Szerintetek dánul, görögül vagy hindiül kezdjek el
tanulni? (bővebben lent)
Szerintem hallgass meg mindből egy kis beszédet és nézd meg melyik a legszebb.
És, ha igazán szereted a nyelveket, az eszperantót ki ne hagyd :)
2010. júl. 3. 05:13
2/12 anonim válasza:
Valahogy így hangzanak:
dán:
[link]
görög:
[link]
hindi:
[link]
Szerintem a hindi a legjobb. Persze ezt te döntsd el! Grat a vizsgákért!
2010. júl. 3. 08:01
ha jó a nyelvérzéked és szeretsz nyelvet tanulni akkor mindhármat tanuld meg :)
hogy melyikkel kezdj azt pedig el tudod dönteni 1. válaszoló tanácsa alapján.
2010. júl. 3. 10:07
Szerintem a kultúra, földrajz, hasonlók alapján is dönts, nem csak a nyelvet tanulod meg, hanem egy felfogást is, nem tudom pontosan megfogalmazni, de gondolom érted, mivel ennyi nyelven beszélsz, ami irigylésre méltó:) Én azt javasolnám hogy a dánnal hamarabb el tudsz helyezkedni adott esetben, mint hindivel. Mellesleg a hindi és annak az írásmódja eszméletlenül nehéz. Nehogy elvegye a kedved és a lendületed.
2010. júl. 3. 10:17
A dán nyelvvel tudnál a mai világban sokra menni. És ha nyelvvizsgát akarsz ebből is.........márpedig jó lenne,valami kézzel fogható haszna is ebből a tanulásból, akkor csak a dán és a görög nyelvből lehet vizsgázni.
2010. júl. 3. 10:37
Ha valamikor tervezed, hgy kimesz Daniaba dolgozni, akkor a dan! mert ott megkovetelik, hogy beszelj danul.
A gorog gyonyoru nyelv, en imadom :) es az iras olvasas se olyan durva, mint pl a hindi. szoval szerintem e ketto kozul valassz, ha majd meg kesobb is akarod, akkor johet a hindi.
Gratulalok a nyelverzekedhez! :) Hany eves vagy?
2010. júl. 3. 11:01
A dánnal mennél szerintem is a legtöbbre, annyira nem nehéz nyelv, míg - tudtommal - a görög és a hindi az; a kiejtése és a megértése viszont nem egyszerű, elég sajátosan beszélnek, tehát egyből meg lehet ismerni, hogy "igen, ez dán" :) Nekem is szimpatikus nyelv. Hogyha Dániában szeretnél élni, akkor fontos is, hogy tudj dánul, hogyha pedig tudsz, akkor megértesz egy svédül vagy norvégul beszélőt(ők téged kevésbé, csak kicsit), írásban pedig mindhárom érti egymást. Ha tudsz már dánul, akkor nagyon könnyen megtanulsz utána svédül és/vagy norvégul. Hogyha nem "hasznosság" szerint tanulnád, akkor azt válaszd, amelyik a legjobban tetszik :)
2010. júl. 3. 12:29
Szerintem a dan nyelvet valaszd, mert meg ha a vegen nem is daniaban lyukadsz ki, de segit a holland, nemet, sved, norveg tanulasaban is biztos...es azert daniaba kimenni dolgozni sem utolso lenne. ott eleg jok a fizetesek. Es rendezettebb orszag, mint gorogorszag. A hindit szerintem felejtsd el, hacsak nem ragaszkodsz hozza vmilyen erzelmi alapon...
2010. júl. 3. 13:30
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat :P Még nem sikerült düntetenem, de igyekszem. Amúgy még az arab meg a török is szimpatikus valamennyire.
Am 18F vagyok.
Várom a további válaszokat:)
Én a helyedben biztos hogy hindit tanulnék. Én is szimpatizáltam vele, de én valahogy a finn mellett kötöttem ki. Ez lesz az 5. nyelvemXD Jövő héten lesz az első órám :P Tök várom
Nah de hogy válaszoljak is: Dán: Nekem a skandináv nyelvek és országok közül ez a legkevésbé szimpatikus. A norvég sokkal szebb, de persze a legszebb egyértelműen az izlandi (ez még egy hatalmas álmom)
Görög: Én a hangzásáért nem vagyok annyira oda, de nem csúnya nyelv. De sztem nincs rá túl nagy kereslet
Hindi: Egy teljesen más kultúra. Nagyon érdekes és izgalmas lehet. Szóval én ezek közül biztos ezt választanám.
2010. júl. 3. 20:37
Kapcsolódó kérdések: