Hogy lehet az, hogy a fiatalok elég nagy százaléka kerül ki egyetemről, azonban 2/3-a nem tud összerakni egy értelmes angol mondatot?
Az 5 évnyi angolórákon töltött időm alatt a gimiben nem sokat beszéltem szóban, mert nyelvtant tanultunk, levelet írtunk, magnó hallgatás volt. A beszélgetés volt a legkisebb része az egésznek. Mellette ment folyamatosan, hogy szarok vagytok, hogy fogtok leérettségizni. Külön tanárhoz kellett járnom, hogy egyáltalán tudjak angolul megszólalni. Ő nem is csesztetett soha, mert rossz a kiejtésem, nem nézett le, mint az iskolai tanárok, helyette inkább kedvesen kijavította, bővítettük a fogalmazási készségemet.
Csak egy példa az iskolából. Kellett írni valami fogalmazást, egy oldalt. Egyedül én csináltam meg,
sokat ügyködtem vele, hogy jó legyen, úgy gondoltam jó is. Fel kellett olvasni. Végig oltott a tanár, amíg felolvastam. Olyan igazi bunkó módon nevetett ki, ha valamit rosszul mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!