6-7 idegennyelvet mennyire lehet megtanulni és szinten tartani?
Szia,
Hasonló céljaim voltak, de „csak” 5 nyelvvel. A nyelvtanulás egy soha véget nem érő folyamat: ha nem élvezed és nem tartod szinten, akkor a nehezen megszerzett tudás előbb passzívvá válik, azt követően elvész.
Az ANGOL nyelvet középsikolában sajátítottam el. 4 év alatt elértük a felsőfokot. Angol nyelvű könyvek olvasásával tartottam meg az elért szintet és az 1000 kérdés/1000 válasz nagy barátom volt. (18 évesen 1 idegen nyelv.)
A NÉMET nyelvet egyetem alatt sajátítottam el. Felsőfok megvan, de soha nem beszéltem olyan választékosan németül, mint angolul. A szintet a der Spiegel napi olvasgatásával tartom fent és a „Xing” nevű oldalra való regisztrációval. – Sok az érdekes cikk. (23 évesen 2 idegen nyelv.)
Az OLASZ nyelvet az első munkahelyemen tanultam. Az ANGOLt és a NÉMETet követelték meg, az OLASZ viszont hasznos volt – így 4 év alatt jutottam el a felsőfokig. (28 évesen 3 idegen nyelv.)
A FRANCIA nyelvet akkor kezdtem tanulni, amikor kiköltöztem. Adott volt a nyelvi háttér, az olasz alap és a francia szerelem. Imádom! (33 évesen 4 idegen nyelv.)
Most az OROSZ nyelvvel incselkedek. Az előző 4 a munka vagy a kinti élet miatt volt szükséges. Az OROSZ hobbi, illetve megnöveli a versenyelőnyt egy-egy jelentkezésnél, mert hiszem, hogy keresett nyelvvé válhat. Jelenleg alapszinten vagyok. (36 évesen 5 idegen nyelv.)
Nekem a nyelvtudás azzal egyenlő, ha nem kell az anyanyelvre vagy angolra visszaváltani és telefonon is tud az ember értekezleteken részt venni vagy ügyeket intézni.
6-7 nyelv nekem rengetegnek tűnik, ahhoz komoly idő, energia és eltökéltség kell. Nekem az első 4 szinten tartása a maximum, az 5. esetében maradok a hobbiszintnél.
Sok sikert – a nyelvérzékben nem hiszek, csak a belefektetett energiában és a megfelelő, ráfordított időben! Hajrá!
Attól függ, mik a nyelvek amiket tanulni akarsz...
Ha mondjuk azt mondanád, hogy te megakarsz tanulni felsőfokon japánul, törökül, finnül és oroszul, akkor azt mondanám. hogy felejtsd el, de ha mondjuk hasonló vagy könnyebb nyelveket akarsz, pl angol, francia, spanyol, olasz felsőfok az teljesen lehetséges. Angol nyelvtudással 2 alatt meglehet tanulni egy újlatin nyelvet felsőfokon, és utána a többi újlatin nyelv még könnyebben megy (tapasztalatból mondom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!