Önállóan, csoportban vagy magántanárral lehet leggyorsabban megtanulni egy idegennyelvet? Hol és miből tanultok sikeresen?
Egyértelműen magántanárral lehet a leggyorsabban megtanulni.
Hiszzen ő feltudja az összes segítő szerepet venni. Vele ugyanúgy tudsz beszélni, mintha csoportban lennél. Illetve azonnal tud javítani téged, szóval eléggé egyértelmű.
Nem véletlenül kerül pénzbe.
Hol? Várostól függ.
Miből? Nyelvtől függ.
Sikeresen? Ahhoz csak a tanár nem elég. Kell az önszorgalom vagy soha nem fogsz megtanulni egy másik nyelven.
Én úgy állítanám fel a sorrendet sikeresség szempontjából, hogy 1. Magántanár (jo magantanár persze!) 2. Önállóan. 3. Nyelviskola 4. (Rendes) Iskola.
De ez személyes tapasztalat.
3 nyelven beszélek, amiket használok is - nekem az ÖNÁLLÓ nyelvtanulás vált be.
Miért ÖNÁLLÓAN?
- Nem volt keretem a magántanárra, ami biztosan gyorsabb fejlődést tett volna lehetővé, diákhitelt pedig nem akartam emiatt felvenni.
Milyen NYELVEK?
- Angol, német, francia.
Hogyan?
- SZÓTANULÁS: DuoLingo használata, BAb-La és online elérhető kategóriákba rendezett szószedetekkel, valamint a kihagyhatatlan 1000 Kérdés 1000 válasz segítségével.
- AUDIO: YouTube - reklám kiiktatásával, amiért áldoztam. Angolul természetfilmeket; németül háborús dokumentum filmeket; franciául a Héléne és a fiúk sorozatát néztem kezdetben.
- ÍRÁS: Csatlakozás online facebook csoportokhoz, ahol nyelvenként sikerült (nehezen) "penpal"-t találni és hetenete 1-1 témára fókuszálva levelezni és képleírást csinálni.
- OLVASÁS: Online rendelés útján gyermekkönyvek olvasása, majd áttérés a hírportálokra: BBC; Spiegel; Le Monde.
- BESZÉD: Itt kellett a nyelvtanár - de csak akkor, amikor már nem a "kutya" és "Én vagyok" alapokat gyakoroltuk, hanem már volt alap, amit formázni kellett. Legalábbis franciául. Angol és német esetben a nyelvtanuló klubbokban lehet olyanokat találni, ahol Skype alapon van beszéd.
Remélem tudtam segíteni, tippeket adni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!