Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak angol...

Matefon2 kérdése:

Milyen nyelvet tanuljak angol mellett?

Figyelt kérdés

Gimnáziumba készülök, és lehet németet, olaszt, franciát és oroszt tanulni.

Kérdésem az, hogy melyik lenne a legjobb választás a közepes és jó közötti angol tudásom mellett?

2019. febr. 4. 11:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, melyiket hányan beszélik, szerintem fontosságban csak a franciát lehet maximum a német mellé tenni, pedig nem is tanulok németül. Mandarinul csak Kínában beszélnek, spanyolt az egész világon, de gondolom senki se Mexikóba vagy Venezuelába tervezi az életét, orosz meg szintén felesleges a keleti orientáció megszűnése miatt.
2019. ápr. 17. 07:24
 12/21 anonim ***** válasza:

'szerintem fontosságban csak a franciát lehet maximum a német mellé tenni'

Ha neked Nyugat-Európából áll a nagy világ, akkor esetleg.

'Mandarinul csak Kínában beszélnek'

Ez így nettó ökörség.

'spanyolt az egész világon, de gondolom senki se Mexikóba vagy Venezuelába tervezi az életét'

Ha az egész világon, akkor miért kéne hozzá Mexikóba vagy Venezuelába tervezni az életem? Legalább saját magadat ne cáfold meg nagy okos!

'orosz meg szintén felesleges a keleti orientáció megszűnése miatt'

Fogalmad sincs róla mennyire hasznos tud lenni főleg, ha az üzleti szférában mozogsz.

2019. ápr. 19. 08:33
 13/21 anonim ***** válasza:
7-es válaszoló vagyok, akkor EU legbeszéltebb nyelve a német, elnézést. Lehet kuncsorogni vízumért. Ez a fórum tízen, huszonéveseknek lett kitalálva, nem az életet megtapasztaltak számára. Nem az a kérdés, hogy mennyit keresek Ausztriában vagy német nyelvű területeken? Okééé, ha ez abszolút nem opció, okos vagy. Ha itthon maradsz akkor is német a második, ha nyugatra akkor is a német és kész.
2019. ápr. 19. 20:23
 14/21 anonim ***** válasza:

Bocs, de én vagyok a 7-es válaszoló.

2019. ápr. 20. 14:40
 15/21 anonim ***** válasza:

'EU legbeszéltebb nyelve a német, elnézést'

Elnézést, de ez továbbra is hazugság, hiszen az EU legbeszéltebb nyelve az ANGOL!

'Ha itthon maradsz akkor is német a második, ha nyugatra akkor is a német és kész'

Ha itthon maradsz tökmindegy, ha nyugatra mész, akkor még csak véletlenül sem a német kivéve, ha német nyelvű országba mész...

2019. ápr. 20. 14:45
 16/21 anonim ***** válasza:
Angol mellett...szólt a kérdés(Tehát emészd meg, hogy angolon kívül). Anyanyelvi beszélők száma szerint Eu-n belül a német a legbeszéltebb. Le lehet megint pontozni! Legyen igazad orosz jobb, mert majdnem felér gazdasága egy Olaszországgal. Egyébként szomszédos nyelv a német, tudom ez sem számít, mert Ukrajna jobb.
2019. ápr. 20. 14:59
 17/21 anonim ***** válasza:

'emészd meg, hogy angolon kívül'

Igen erről beszélek én is.

'Anyanyelvi beszélők száma szerint Eu-n belül a német a legbeszéltebb'

Leírhatod ezt még 10X akkor sem lesz igaz. :D

[link]

'orosz jobb, mert majdnem felér gazdasága egy Olaszországgal'

Megint olyan dolgokat hordasz össze aminek továbbra sincs semmi köze a kérdéshez.

'szomszédos nyelv a német, tudom ez sem számít'

Jól tudod, ez sem számít, hiszen nem az volt a kérdés, hogy sorold fel a szomszédos nyelveket.

2019. ápr. 22. 14:00
 18/21 anonim ***** válasza:

"Az Európai Unióban a németet beszélik a legtöbben anyanyelvként. A világ második legfontosabb tudományos közvetítője"

[link]

Ne a közös nyelvet mond! Angolon kívül/mellett németet érdemes, szerintem baj van az agyaddal

2019. ápr. 22. 14:57
 19/21 anonim ***** válasza:

[link]

Sejtettem, hogy ez lesz itt a probléma, ha nem a Wikipédiából tanulnál, lehet nem lennél ennyire primitív..

'Ne a közös nyelvet mond'

A mondani ige felszólító módban dd.

'Angolon kívül/mellett németet érdemes'

Már leírtam egyszer, ha az illető biztos benne, hogy német nyelvterületen fog mozogni, akkor és csakis akkor érdemes németet tanulni. Máskülönben semmi haszna, főleg ha már tud angolul.

'Fölöslegesen kötözködsz'

Nem fölöslegesen kötözködöm, mert ha van valaki aki ennek köszönhetően nem dől be a hulyeségeidnek, akkor már megérte.

2019. ápr. 22. 16:04
 20/21 anonim ***** válasza:
Primitív Goethe Intézet a hivatkozás. Ezek szerint angol mellett német hátrányosabb, mint az orosz, spanyol, francia, de mégjobb a mandarin, hiszen közelebb áll az angolhoz, mint a német :) Szerinted nem számít angol mellett a német nyelvtudás, szerintem előny!
2019. ápr. 22. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!