Milyen nyelvet kezdjek el tanulni az angol mellett?
Francia, Német, Olasz, Spanyol és talán Német.
A franciát szeretném, de lehet jó érvekkel megtudtok győzni.
Ha a franciát szeretnéd akkor tanuld azt. Igazából ha tudsz angolul mindegy mellette ezek közül melyiket választod. Ha nincs konkrét célod vele (kiköltözni X országba, Y tulajdonú cégnél dolgozni) akkor azt tanuld ami a legszimpatikusabb.
Ha választani kéne én a németet tanulnám, mert osztrákokhoz lehetne menni vele dolgoznii vagy itthon is sok a német tulajdonú cég ahol ez a nyelv előny. Viszont a nyelvtana borzalmas, úgyhogy hiába hasznos nem túl élvezetes tanulni.
Magyarország természetes elsőszámú gazdasági szövetségese Németország. A legtöbb, hazánkban üzemelő külföldi cég német. Németország és Ausztria a legfontosabb célországok, ha külföldön szeretnél tanulni vagy dolgozni. Németországban az egyetemek ingyenesek.
Konklúzió: német.
Ellenérv: A német nem ensz nyelv. És többnyire nincs szükség rá a velük való munkában. Dolgoztam már az Audi-val, illetve szakmai pozícióban egy német városban is, pedig kb. csak döner-t tudok rendelni németül. Francia/Spanyol meg klasszikusan olyan nyelvek amiket utazáshoz használsz a világ harmadán, amúgy pedig nem sok hasznuk van, hacsak nem olyan pozícióba kerülsz.
Egyébként praktikus okokból a Kínai a legjobb választás.
Ha még alkalmas: franciát angol után könnyebb, nagyon sok hasonlóság van a kettő között. Én is franciát tanulok 2. nyelvként (angol után) és imádom :)
Német tényleg nem egy szép nyelv, viszont az tény, hogy hasznos (csak úgy, mint a spanyol)
Angol után tényleg nem oszt-nem szoroz annyira, mint ha első nyelvet választanál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!