Angol nyelv mellett milyen nyelvet érdemes megtanulni? Melyiknek venném a legnagyobb hasznát?
Ahogyan a kérdést olvastam, egyből a német jutott eszembe, tényleg nagy hasznát lehet venni. Ahogy írtad, az orosz, a francia is nagyon hasznos. Ha fordítói pályáról van szó, szerintem itthon mégis a német a leghasznosabb. Nem tudom, az ország melyik részén élsz, de ahol én lakom (Nyugat-Magyarországon), rengeteg az osztrák, akik elég jól fizetnek egy-egy fordításért (akár képzettség nélküli, németül "mindössze" középszinten beszélőknek is). Az orosznak is nagy hasznát lehet venni mostanság, elsősorban üdülőhelyeken, ugyanis ott egyre több az orosz, az ukrán, a cseh és a szlovák (ők pedig az anyanyelvükön kívül legtöbb esetben csak oroszul pötyögnek valamit, angolul ritkábban). A francia nyelv hasznosságáról Magyarországon nem igazán tudok nyilatkozni (én most tanulom a nyelvet, egyelőre A2 szinten nyöszörgök valamit, de itthon hasznát még sehol nem vettem, viszont ez nem mérvadó). Hollandról, olaszról szintén nem tudok nyilatkozni, itt az én környékemen nem sok hasznát lehet venni, de pl. Budapesten megengedem, hogy keresett az ilyen nyelvtudással rendelkező ember, nekem erről fogalmam sincs. :D
Ha a németet választod, és alaposan, átlagon felüli szinten megtanulod, rosszul nem járhatsz; ennyit garantálhatok. :)
Szia, én angol-oroszos vagyok, szintén tolmácsira, fordítóira készülök. Érettségiig meg lesz az orosz középfokú magántanárral, plusz németet is tanulok. Némettel nincs sok tervem, valami hasznát veszem majd, de tolmácsnak és tanárnak nem megyek belőle, annak ott az orosz az angol mellé. A következő nekem a kínai lesz, kétségkívül hihetetlenül hasznos és egyre hasznosabb, plusz Kína nekem kedvenc ország. Azért viszem az oroszt, mert ez a kedvenc nyelvem, az plusz pont, hogy hasznos is. Sok nyelvvel jól jársz. Oroszt és kínait páran beszélik az országban, pont ezért hasznosak mindkettőnknek, hiszen te is fordítónak mész. Ezért éri meg extrém nyelveket tudni, és akármilyen munkánál, ha meglátják nálam az orosz-kínai kombót, extrém előny. Én tehát az extrém, de egyben hasznos nyelveket támogatom. Orosszal is kitágul a világ itt, a szláv népek családfájának tövében. :D Remélem, találok majd egyetemen orosz-kínai kombinációt.
Nyugodtan kérdezz bármit! :D
17/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!