Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak angol...

Matefon2 kérdése:

Milyen nyelvet tanuljak angol mellett?

Figyelt kérdés

Gimnáziumba készülök, és lehet németet, olaszt, franciát és oroszt tanulni.

Kérdésem az, hogy melyik lenne a legjobb választás a közepes és jó közötti angol tudásom mellett?

2019. febr. 4. 11:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
69%
Sztem német vagy orosz.
2019. febr. 4. 11:56
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Egyértelműen német. Azzal viheted a legtöbbre az angol mellett.
2019. febr. 4. 11:59
 3/21 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem azt válaszd, amelyik a legjobban tetszik és szívesen tanulnád. Lehetséges, hogy pl. a németet lehet itthon könnyen hasznosítani, de ha nem tetszik és nem érdekel annyira, akkor szerintem nem biztos, hogy megéri nyűglődni vele, ha mondjuk egy franciát szívesebben tanulnál helyette. Én pl. elég sokáig tanultam németet, nyelvvizsgát is szereztem, de egyáltalán nem szerettem azt a nyelvet, nem is használtam és így el is felejtettem, ma már csak egy-két dolog van meg belőle. Viszont más nyelveket tanultam, amiket viszont már jobban szeretek és jobban is mennek. Ezzel nem a német ellen akarok beszélni, csak azt mondom, hogy szerintem kezdj el ismerkedni kicsit mindegyikkel és utána válaszd azt, amelyik a legszimpatikusabb.
2019. febr. 4. 12:11
 4/21 anonim ***** válasza:
96%
Francia, német, ha kamatoztatnád a munkaerő piacon. Olasz, ha nem akarod strapálni magad. Orosz csak akkor, ha valamilyen speciális körülmény miatt hasznos neked
2019. febr. 4. 16:04
 5/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valószínűleg németet fogok választani.

2019. febr. 5. 18:44
 6/21 anonim ***** válasza:
93%
Anyukám nyelvész ismerőse szerint az angol és a német együtt nem túl jó párosítás, csak egymás után, vagy akkor, ha az angol nagyon jól (folyamatos 5-ös szint) megy.
2019. febr. 5. 18:47
 7/21 anonim ***** válasza:
53%
Felejtsétek már el ezt a németet könyörgöm. A világon sehol nem tanulnak németül leszámítva pár főleg közép-európai országot... Kérdésre válaszolva mit éri meg tanulni angol mellett/után? Spanyol, orosz, kínai
2019. febr. 6. 10:45
 8/21 anonim ***** válasza:
60%

Szia

Nem tudom, mennyire van nyelvérzéked

De hogyha valamennyire kedveled a különleges nyelveket, akkor válaszd az olaszt :)

Én olaszt, és angolt tanulok, mindkettőt kezdő szinten (sokáig németet tanultam)

Mondjuk én azért választottam olaszt, mert latin nyelvcsalád, és állatorvosira szeretnék menni, szóval szükséges lesz a későbbiekben a latin

Baromi nehéz az olasz, de szerintem megéri, én szeretem :) Ha az olaszt tudod, sok nyelv felé el tudsz indulni, ami latin nyelvcsaládba tartozik, mert sok dologban hasonlóak.

Egyébként szerintem a német és az olasz majdnem ugyanolyan nehézségű. Az angol a világ legegyszerűbb nyelve, ha ezekhez képest nézzük :D

Németnél is, olasznál is minden egyes igének meg kell tanulni a ragozását minden személyben. Olaszban a szavak végződésére is figyelni kell, mert nem mindegy az sem, milyen betű van a szó végén. Nehéz szavak vannak az olaszban

A német annyival egyszerűbb, hogy nagyon hasonló az angolhoz, de sokkal nehezebb (mondjuk én gyűlöltem a németet, ezért nem akartam anno továbbvinni azt)

Viszont hátrány, hogy nagyon könnyen össze lehet keverni az angolt, és a németet

Szóval rajtad múlik, nézz utána, hallgass mondjuk zenéket az adott nyelven, vagy párbeszédeket. Minden nyelv nehéz tulajdonképpen.

2019. febr. 6. 19:32
 9/21 anonim ***** válasza:

7-es normális vagy? Német Európa legbeszéltebb nyelve, köszi szépen jobban keresek itt Ausztriában, mint Szibériában oroszul. Gondolom Németország, Svájc/Liechtenstein, Luxemburg is jelentéktelen Oroszországhoz képest. Orosz hiába szép nyelv némethez képest. Azért tanult német és német(osztrák, bajor, svájci) közt van különbség, ez még nehezíti. Ha Magyarországon maradsz inkább német, ha nyugatra mész inkább német, ha Szibériába mész, akkor orosz. Fontossági sorrend angol után;

2, Német

3, Francia

4, Orosz

2019. ápr. 15. 18:40
 10/21 anonim ***** válasza:
58%

Igen, én normális vagyok, de te valószínűleg nem. Ugyanis aki szerint a német Európa legbeszéltebb nyelve azzal valami nincs rendben.

Európa legbeszéltebb nyelve természetesen az angol.

'köszi szépen jobban keresek itt Ausztriában, mint Szibériában oroszul'

Örülök neki, de ennek mi köze van a kérdéshez? Ja semmi.

Tudod egyrészt Oroszország =/= Szibéria, másrészt nyilván nem azért kell oroszt tanulni, hogy kimenj Jakutszkba a sarki kínai gyorsétterembe mosogatni, ahogy angolul meg németül sem hasonló megfontolásból tanulnak meg az emberek.

Németország, Svájc/Liechtenstein, Luxemburg

Igen aki ezen országok valamelyikében tervezi az életét, annak egyértelműen németet éri meg tanulni, na bumm, ezzel szerintem nem mondtál újat senkinek sem, de csak zárójelben tenném hozzá, hogy angolul természetesen ezekben az országokban is beszél kb. mindenki.

Végül beszéljenek a számok, csak hogy lásd micsoda ostobaságokat hordtál össze.

Beszélők száma (anyanyelvi + 2. nyelvként tanult összesen)

Mandarin 1,7 milliárd

Angol 1-1,5 milliárd

Spanyol 560 millió

Orosz 260 millió

Francia 250 millió

Német 185 millió

Miről is beszélsz??

2019. ápr. 16. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!