Milyen nyelvet tanuljak angol mellett?
Gimnáziumba készülök, és lehet németet, olaszt, franciát és oroszt tanulni.
Kérdésem az, hogy melyik lenne a legjobb választás a közepes és jó közötti angol tudásom mellett?
Köszönöm a válaszokat!
Valószínűleg németet fogok választani.
Szia
Nem tudom, mennyire van nyelvérzéked
De hogyha valamennyire kedveled a különleges nyelveket, akkor válaszd az olaszt :)
Én olaszt, és angolt tanulok, mindkettőt kezdő szinten (sokáig németet tanultam)
Mondjuk én azért választottam olaszt, mert latin nyelvcsalád, és állatorvosira szeretnék menni, szóval szükséges lesz a későbbiekben a latin
Baromi nehéz az olasz, de szerintem megéri, én szeretem :) Ha az olaszt tudod, sok nyelv felé el tudsz indulni, ami latin nyelvcsaládba tartozik, mert sok dologban hasonlóak.
Egyébként szerintem a német és az olasz majdnem ugyanolyan nehézségű. Az angol a világ legegyszerűbb nyelve, ha ezekhez képest nézzük :D
Németnél is, olasznál is minden egyes igének meg kell tanulni a ragozását minden személyben. Olaszban a szavak végződésére is figyelni kell, mert nem mindegy az sem, milyen betű van a szó végén. Nehéz szavak vannak az olaszban
A német annyival egyszerűbb, hogy nagyon hasonló az angolhoz, de sokkal nehezebb (mondjuk én gyűlöltem a németet, ezért nem akartam anno továbbvinni azt)
Viszont hátrány, hogy nagyon könnyen össze lehet keverni az angolt, és a németet
Szóval rajtad múlik, nézz utána, hallgass mondjuk zenéket az adott nyelven, vagy párbeszédeket. Minden nyelv nehéz tulajdonképpen.
7-es normális vagy? Német Európa legbeszéltebb nyelve, köszi szépen jobban keresek itt Ausztriában, mint Szibériában oroszul. Gondolom Németország, Svájc/Liechtenstein, Luxemburg is jelentéktelen Oroszországhoz képest. Orosz hiába szép nyelv némethez képest. Azért tanult német és német(osztrák, bajor, svájci) közt van különbség, ez még nehezíti. Ha Magyarországon maradsz inkább német, ha nyugatra mész inkább német, ha Szibériába mész, akkor orosz. Fontossági sorrend angol után;
2, Német
3, Francia
4, Orosz
Igen, én normális vagyok, de te valószínűleg nem. Ugyanis aki szerint a német Európa legbeszéltebb nyelve azzal valami nincs rendben.
Európa legbeszéltebb nyelve természetesen az angol.
'köszi szépen jobban keresek itt Ausztriában, mint Szibériában oroszul'
Örülök neki, de ennek mi köze van a kérdéshez? Ja semmi.
Tudod egyrészt Oroszország =/= Szibéria, másrészt nyilván nem azért kell oroszt tanulni, hogy kimenj Jakutszkba a sarki kínai gyorsétterembe mosogatni, ahogy angolul meg németül sem hasonló megfontolásból tanulnak meg az emberek.
Németország, Svájc/Liechtenstein, Luxemburg
Igen aki ezen országok valamelyikében tervezi az életét, annak egyértelműen németet éri meg tanulni, na bumm, ezzel szerintem nem mondtál újat senkinek sem, de csak zárójelben tenném hozzá, hogy angolul természetesen ezekben az országokban is beszél kb. mindenki.
Végül beszéljenek a számok, csak hogy lásd micsoda ostobaságokat hordtál össze.
Beszélők száma (anyanyelvi + 2. nyelvként tanult összesen)
Mandarin 1,7 milliárd
Angol 1-1,5 milliárd
Spanyol 560 millió
Orosz 260 millió
Francia 250 millió
Német 185 millió
Miről is beszélsz??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!