Hogyan tanulhatok meg rendesen angolul úgy hogy rám erőltetik és okom és kedvem sincs ezt a nyelvet tanulni?
Van nyelvérzékem, csak az általános iskolai nyelvtanáraim nem foglalkoztak olyan erősen a nyelvvel, mint a mostani középiskolás tanárom és én anno sokkal lustább voltam, mint most.
Amióta ez a tanár tanít valamennyire jobban tudok angolul, mint régebben, ez is bizonyítja hogy van nyelvérzékem, csak nem tudtam úgy előszedni.
Az angol alapszinten egyszerű, csak utána kezdenek bonyolódni a dolgok. Bár az egyszerű dolog a középfokúhoz is elég lehet.
Kellene neked valami, ami érdekel, és csak angolul juthatsz hozzá. Mi érdekel? Az én angolom sokat fejlődött attól, hogy én intézem egy barátom külföldi levelezését. Ha nincs élő levelezőpartnered, akkor találj ki magadnak egyet!
Egyébként én is rühellem, hogy ennyire nyomatják, de sajnos angol nélkül még orosz-japán tolmács sem lehetsz.
Kezdd el az egyik választott nyelvedet, de csak az angol leckéd után foglalkozz vele! Hidd el, az angollal kitárul előtted a világ!
"Az animék és mangák érdekelnek, amik természetesen legelőszőr japánul jelennek meg, de majd keresek valamit ami érdekel és segíthet benne az angol."
Itt a motiváció! A nővérem is imádja ezeket a rajzfilmeket, és sokhoz még magyar felirat sincs. Ő angol felirattal nézi és japán szöveget hall. Így ragad rá a japánból is valamicske.
Azt magyarázzák a többiek, hogy míg az európai nyelvekhez általában sok segédletet találsz, – persze csak a népszerűbbekhez, angol, francia, spanyol, olasz, német és slussz – az említett nyelvekhez nincs magyarul oktatóanyag, vagy elenyészően kevés, ezért pl. az arab vagy a japán tanulásához elengedhetetlen egy "közvetítő" nyelv, jelen esetben az angol, mert angolul rengeteg segédanyagot találsz a japán és az arab tanulásához, míg magyarul szinte semmit. A japán tananyag angolul magyarázza, mi mit jelent és hogy kell érteni. Nem tudsz angolul, nem érted a magyarázatot, ergo nem fogsz megtanulni japánul.
kb erre a közvetítő szerepre gondoltam már
vagy
megtanulok eszperantóul és felveszem a kapcsolatot néhány japánnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!