Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen szintű nyelvtudással...

Milyen szintű nyelvtudással érdemes/lehet nekivágni a diplomamentő programnak?

Figyelt kérdés

Gondolom van egy szintfelmérő ami szűri valamelyest a jelentkezőket.. de lehet tudni valamit erről? (Ugye az elsőnèl olvasni lehetett h többet vártak az egésztől, illetve azaz 1000 valamennyi hely se tűnik soknak szóval én arra tippelek h csak azokat "várják" akik tényleg közel vannak.)

A problémám az, hogy mindig nagyon gyenge voltam a nyelvekből és az érettségi is jó régen volt, szóval ha már most borítékolható h nincs értelme a jelentkezésemnek akkor nem akarom mások és jómagam idejét/energiáját pazarolni. (Másik utat választok h valahogy eljussak a sikeres vizsgáig..)

2018. aug. 28. 09:01
1 2
 11/15 anonim válasza:
Videki suli....egyetlen a környéken,aki csinalja a DM-et. Megértem, hogy van minimumszint, de az egy egységes felmérő alapján legyen meghatarozva ne egy ember szubjektív véleménye alapján. Írok privit
2018. aug. 31. 12:53
 12/15 anonim ***** válasza:
Egytertek. Sajnos ahogy irod, egyaltalan nem voltak segitokeszek veled. :( En eleve visszahivtalak volna egy masik napra amikor kicsit rakeszulve, gyerek nelkul tudsz erkezni...
2018. aug. 31. 14:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, aktuális-e még a dolog, és hogy mennyit változtak 2-3 év alatt a dolgok. Én amikor elvégeztem anno ezt a programot, akkor gyenge alapfokkal is bekerültek emberek. Persze vidéken volt ez, kevesen voltunk, szóval függ a szerencsétől, körülményektől is az egész. Annyi biztos, hogy ha nagyon alacsony szintről indulsz, akkor nagyon keményen oda kell tenned magad, hogy meglegyen a végén a nyelvvizsga. Volt nálunk pár ilyen, aki elbukott. :/
2018. szept. 3. 21:20
 14/15 A kérdező kommentje:

Olvasgatva a neten én is arra jutottam h ez azoknak ideális akik "közel" járnak ahhoz h sikeres vizsgát tegyenek.. viszont azt nem értem h miért kell ezt véka alá rejteni....

A múltkorinál 10 ezerből 5 ezernek sikerül kb, szóval tényleg látszik h boldog boldogtalant elindítottak és egyetértek vele h legyen egy értelmes szűrő de ezt konkrétan az ofa tájékoztató oldalára kellett volna kitűzni és akkor látod h van-e értelme jelentkezni.. legalábbis sztem.

Ugye most ezer valamennyi hely van, azaz tized annyi mint az elsőnél, gondolom ez is egy keményebb szűrést enged feltételezni (a kiadatlan diplomák száma meg 90 ezer körül, hát gratulálok magunknak :D).

Aki jelentkezett és bekerült annak sok sikert kívánok.

Köszi a válaszokat.

2018. szept. 4. 20:07
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Most írok újra,mert már többet tudok azóta. A szintfelmérőn B1 tudást kellett felmutatni, akkor lehetett az ingyenes képzésre pályázni. Ez az alapfokú nyelvvizsga szintje. Ehhez már sok dolgot kell rutinszerűen tudni, de az is még sajnos a középfokú nyelvvizsgától nagyon messze van. (első diplomamentőnél is ez volt a szint amit el kellett érni) Ez alatti szintnél, A2-től lehetett olyan képzésre bekerülni amikor egy részét neked kell megtéríteni. Ez alapfokú alatti, de haladó szint. Aki pedig kezdő/újrakezdő annak valóban nem tudtak ajánlani semmit.

Jól írod, rettentő kevés hely van. Ha minden érintettet belevesszük, akkor alig 1%-nak jut hely. Ez elenyésző... Én pályáztam múlt héten. Szerintem nagyon sokan jelentkezhettek, mert le is fagyott a rendszer, majd egy nap után nem is lehetett jelentkezni. Azóta pedig teljes csönd.

2018. szept. 10. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!