Milyen szintű nyelvtudással érdemes/lehet nekivágni a
diplomamentő programnak?
Figyelt kérdés
Gondolom van egy szintfelmérő ami szűri valamelyest a jelentkezőket.. de lehet tudni valamit erről? (Ugye az elsőnèl olvasni lehetett h többet vártak az egésztől, illetve azaz 1000 valamennyi hely se tűnik soknak szóval én arra tippelek h csak azokat "várják" akik tényleg közel vannak.)
A problémám az, hogy mindig nagyon gyenge voltam a nyelvekből és az érettségi is jó régen volt, szóval ha már most borítékolható h nincs értelme a jelentkezésemnek akkor nem akarom mások és jómagam idejét/energiáját pazarolni. (Másik utat választok h valahogy eljussak a sikeres vizsgáig..)
Középszintű (B2) nyelvtudással érdemes nekivágni a programnak. A nyelvvizsga-iroda honlapján szoktak fent lenni példafeladatok, abból látod, hogy milyen típusú feladatokra kell készülnöd a vizsgán.
2018. aug. 28. 14:38
2/15 anonim válasza:
Középhaladó tudással
2018. aug. 28. 19:51
3/15 anonim válasza:
Áttanulmányoztam a kiírást plusz érdeklődtem és arra jutottam, hogy nincs kifejezett minimum szint. Annyi van, hogy ha az alapfokú (B1) szinten már vagy, akkor tudod térítésmentesen megpályázni. Akár ha teljesen 0-ról indulsz is, megéri a dolog, mert ha nagyobb óraszámú képzés lesz neked megfelelő, akkor is csak a 300.000Ft feletti összeget kell kifizetned. (Természetesen, ha határidőre letetted a nyelvvizsgát)
Szerintem érdemes menni. Ha komolyan gondolod, nem energiapazarlás
2018. aug. 29. 15:42
4/15 anonim válasza:
(B2 az már a középfokú szintje, tehát az biztos nem lehet a szintfelmérő minimum szintje)
2018. aug. 29. 15:45
5/15 anonim válasza:
Amúgy te most miről beszélsz? A diplomához B2-es nyelvtudás kell minimum, ez a minimumszint. Azt a 300 ezres összeget meg sem kérdezem, hogy mi akar lenni. Ha megcsinálta már az államvizsgát, csak a nyelvvizsgája nincs meg, akkor nem kell fizetnie semmit (a nyelvvizsga díját leszámítva).
2018. aug. 29. 16:36
6/15 anonim válasza:
Igen, a nyelvizsgahoz B2 kell, de a kerdes a programba valo belepo szintfelnerore vonatkozott. Arra valaszoltam. A 300.000 Ft pedig az adhato tamogatas osszege fejenkent. Ha ezt meghaladja a tervezett kepzes dija, akkor a kulonbozetet neked kell allnod. Igy szerepel a tajekoztatoban. (ofa.hu-n levo tajekoztatoban ez szerepel. Nezz utana!)
2018. aug. 30. 10:09
7/15 anonim válasza:
OK, félreértettelek. :) Bocsánat!
2018. aug. 30. 14:48
8/15 anonim válasza:
Semmi gond!
2018. aug. 30. 16:29
9/15 anonim válasza:
Sziasztok! Engem elkaszáltak a szintfelmeron.irasbelibem állítólag hataron volt pozitív értelemben, szóban elvéreztem. Értem én,tudom én,hogy karcsú a tudásom,de azt is tudom,hogy diplomamento ide vagy oda,de intenzíven kell tanulnom (pár hónapom van). Hogy van itt joga egy embernek (nem központi )szintfelmero, saját maga meglátása szerint, úgy,hogy könyörgök,hogy szeretnék resztvenni a programban,elutasítani? Az utcarol bementem érdeklődni, na gyorsan szintfelmero, hónapok óta meg se szólaltam, a két éves gyerek ott logott rajtam, és ilyen körülmények között elutasít. Ez egy nagy hibája a programnak,hogy egy embet teljesen szubjektív véleménye dönt az én tamogathatasomrol.Eselyt se,hogy pályázhassak.
2018. aug. 31. 07:10
10/15 anonim válasza:
Sajnalom :( Ezek szerint megis van minimum szint.
Tobbszor, mas nyelviskolanal nem lehet mar probalkoznod?
Privatban megirod nekem, hogy milyen jellegu feladatok voltak? (Csak ha ide nem szeretned) Melyik nyelviskolanal voltal?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!