Az "IOSZIA" Duális Szakképzési és Felnőttképzési
Intézmény Korlátolt Felelősségű Társaságról milyen
tapasztalataitok vannak? Érdemes angol tanfolyamra menni
hozzájuk a Diplomamentő program keretei között?
Tanárfüggő, hogy kit kap az adott csoport. Nekünk pl. nem a legjobb volt, koncepció nélkül, egyikből részből a másikba csapva oktatott minket. Így utólag azt mondom, hogy nem mennék hozzájuk tanfolyamra, de nem tudom, hogy más nyelvsuliban milyen az oktatás és annak színvonala.....
Végül hova jelentkeztél? Benne vagy a programban?
2015. nov. 4. 09:08
2/10 A kérdező kommentje:
Igen benne vagyok a programban, de végül az Euró Nyelviskola mellett döntöttem, és egyelőre egész jónak tűnik. Neked sikerült a nyelvvizsgád?
2015. nov. 5. 09:23
4/10 A kérdező kommentje:
Jajj. :( De remélem még fogsz próbálkozni. Benne vagy még a határidőben?
December végéig van még egy vizsga, február végéig lehet bemutatni a bizonyítványt. Nem tudom még mit fogok tenni, mert ha elmegyek, akkor megint 30 ezer kuka rossz esetben, visszafizetni meg ugyanúgy kell... Nagyon megbántam, hogy belementem ebbe és részt vettem a programban. A többi csoporttársam is hasonló véleményen van. Mert tanultunk, foglalkoztunk vele, de nem sikerült a vizsga. Így ugyanolyan távolt vagyunk, hogy megkapjuk a diplománkat, mint eddig. Ha már így sincs vizsgám, akkor megmaradna majd 200 ezer, amit akár egy profi tanárra költhetnék felkészülés gyanánt. De így? áááá:( Nagyon elkeseredtem. Egy tanács, nem muszáj megfogadnod, gondold végig, hogy megéri e végigjárnod a tanfolyamot, mert így utólag sajnálom, hogy nem szálltunk még ki az elején...
2015. nov. 6. 08:31
6/10 A kérdező kommentje:
De miért kell mindenképp kifizetned? Nekünk 2016 december 31-ig elég megcsinálni, csak akkor kell kifizetnünk, ha addigra se lesz meg. Amúgy meg nem hiszem, hogy ki lehet szállni, ha már aláírtam a szerződést, vagy igen? Ja és a tanárunk nagyon jó fej, és jól is tanít, annyi csak a baj, hogy nagyon lassan haladunk. Elvileg a tanfolyam felére be kéne fejeznünk a könyvet, és a második felében csak nyelvvizsgafeladatokkal kellene foglalkoznunk, de ha így haladunk, épp hogy be fogjuk fejezni a könyvet a tanfolyam vége előtt, és lesz kb. néhány alkalom konkrét vizsgafeladatokat gyakorolni.
Nekünk azért év végéig szól a határidő, mert év elején, februárban kezdtük a képzést, és az adott évben mikor véget ér (nekünk 2015) az év dec végéig kell bemutatnod a sikeres vizsgát. A ti tanfolyamotok jövőre ér véget, igaz?
Azért kell fizetni, mert a szerződésben benne van a feltételek között, a támogatási szerződésben. Kettőt kaptatok, a Felnőttképzési és a Támogatási. Annyira mi sem olvastuk el a kezdetekkor részletesen, mert nem is feltételeztük, hogy nem sikerülhet a vizsgánk. Bármikor kiszállhatsz, viszont akkor nyilván, időarányosan kell megtérítened a képzési költség 50%át. A mi tanfolyamunk tanmenete is elég meggondolatlan volt, és keveset készültünk specifikusan a vizsgára. Volt olyan kiegészítő könyv, szóbelihez, amiből pár oldalt vettünk csak át. Ti milyen könyvekből tanultok, készültök? A miénk az Eurocity, Oxfordi Angol Nyelvtan és Headway talking points voltak.
2015. nov. 9. 09:21
8/10 A kérdező kommentje:
Továbbra sem értem miért kellene fizetned, ha még most decemberben megcsinálod, azt írtad még van egy lehetőséged, akkor azt mindenképp ki kell használnod. A másik: én elolvastam mindent, és nem volt ilyen, hogy időarányosan ki lehet szállni. A Headway-ből tanulunk mi is, de mi csak abból.
ja persze, csak akkor kell fizetni, ha nem sikerül. De amennyi az előző vizsga eredménye volt, kötve hiszem, hogy annyira feltudnám magam hozni, hogy sikerüljön.
2015. nov. 9. 10:05
2019. jan. 17. 14:01
Kapcsolódó kérdések: