Ha 1 évig csak angol nyelvű filmeket, híradásokat illetve különböző médiákat hallgatok megtanulok angolul a nulláról?
Hiába nézel filmeket, zenéket, esetleg olvasol könyvet, abból nem tanulod meg a helyes sorrendet, abból nem tanulod meg a szavak jelentését.
Nyilván a média rengeteget segít a nyelvtudás fejlesztésében, de 0-ról felfejleszteni, esélytelen.
Képzeld el, hogy valaki elkezd franciául filmeket nézni.
Ugyanez.
A gyerekek agya olyan mint a szivacs.
Ne keverd össze az anyanyelv elsajátítását egy idegen nyelvvel.
Mindenképp kell egy erős alap, ha ez megvan, akkor elkezdhetsz nézni magyar és angol felirattal mesefilmeket, egyszerű sorozatokat. Közben tanulod tovább a nyelvet, és válthatsz angol feliratra. Végül felirat nélkül is érteni fogod.
De a beszéd fejlesztéséhez beszélni kell, a szövegértéshez olvasni, a nyelvtant pedig megtanulni.
A hallás utáni szövegértést tudod fejleszteni a hírekkel és sorozatokkal.
A szókincset csak úgy tudod bővíteni, ha meg is nézed mit jelent az ismeretlen szó, ha nulla angoltudással találkozol egy szóval, akkor a szövegkörnyezetből nem találod ki mit jelent. Ahhoz már elég bő szókincs kell.
Azért a csecsemők anyanyelv tanulását butaság volt idekeverni. Totál más.
Nem, önmagában ez kevés. Kétségtelenül segít, és hasznos, de ettől nem fogsz tanulni egy nyelvet.
Ha így lenne, akkor ezzel a "módszerrel" már jól kéne beszélnem minimum kínaiul, olaszul (alapfoknál nem sokkal több), angolul (mondjuk azt már most jól beszélem), norvégül, walesiül, spanyolul, franciául, és akármilyen nyelven, amihez csak kedvem támad.
Ajánlom a Gaál Ottó-féle Kreatív nyelvtanulást.
Úgy tettem hatásosabbá és kevésbé unalmassá, hogy beírtam a tananyagot az Anki nevű programba. Ez egyébként TTS kiegészítő letöltése után generál hozzá hangfájlokat.
Egy olyan fiatalember tanul vele így eredményesen, akit diszlexia miatt felmentettek a nyelvtanulás alól az iskolában. A "szakértők" megállapították, hogy nem képes idegen nyelvet tanulni. No, igen, az iskolákban elterjedt módszerekkel nem. A kreatív nyelvtanulás előtt sok más módszer ki lett próbálva és egyik sem működött. Viszont az Ankival kombinált Kreatív nyelvtanulás igen látványosan hatásos.
Ez szerintem elég emberfüggő, 1 év viszont szinte biztos kevés.
Én 6.ban kezdtem el angol rajzfilmeket nézni youtubeon, kb 8.ban kezdtem el angol meme oldalakat olvasni, és így kb 9.-10. körül már elég jó nyelvtudásom volt. Szóval kb 4 év volt 0ról egy stabil nyelvtudást összehozni. Ha van azért valami alapod jelentősen meggyorsul a folyamat azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!