Milyen szintű nyelvtudás kellene ahhoz, hogy pszichológusként angolul is praktizálhassak?
Messze a sima felsőfokú nyelvvizsga fölött.
Pont azért is, mert szakmai szavakat is ismerned kell, emellett nagyon bő szókincsednek kell lennie.
Nem lehet az, hogy nem érted meg a pácienst, mivel akkor elbizonytalaníthatod, stb.
Rengeteget kell olvasni, beszélgetni.
Szia, szerintem oda mar kellene egy ilyen kozel anyanyelvi szint.:)
A szokincs fejleszteshez pedig, rengeteg konyvet adtak ki, ami tartalmazza kb azkkat a szavakat, amik kellenek a kulonbozo nyelvi szintekhez. Plusz ugye a klise, nezz filmeket, olvass sokat angolul es ha teheted akar 2-3 honapra utazz angol nyelvteruletre (szerintem ez segit a legtobbet)
Sok sikert!:)
Én is ezt éreztem, hogy a felsőfokú nyelvvizsgához szükséges szókincsem (sikerült amúgy 86%-kal) nem elég, kb. semmire sem, ha komolyan akarom csinálni.
Te elértél már ilyen szintet valamilyen nyelvből? Hogyan csináltad? Mert felsőfokúig vannak könyvek, hanganyagok, stb. De felsőfok után mintha megszűnne létezni minden segítség, csak úgy van az ember.
Tanulok könyvekből, olvasok sokat, de mindig lesz olyan, hogy valamit nem értek, nem? Vagy nem? Eddig olyan könnyen mérhető volt hol tartok, és most mintha ez megszűnt volna, nem látom, hogy haladnék előre, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!