Milyen könyvet ajánlotok kezdő németesnek, hogy A1-ről B2-re eljusson?
Kétnyelvű könyv érdekel, tehát magyarul magyarázza a németet és vannak hozzá feladatok kigyakorolni, de van megoldás is a könyvben hátul az összes feladathoz.
Angol-német kétnyelvű könyv is jó, mert angolul tudok.
A Maklári Tamás Német nyelvtani ABC-t ismerem, de ott nincs megoldókulcs minden feladathoz. Sőt a legtöbbhöz nincs.
Mit ajánlotok?
igen, innen töltöttem le a megoldásokat én is, de ez csak a legfontosabb feladatokhoz ad megoldást.
A probléma, hogy egyedül tanulok és sokszor bizonytalan vagyok vagy le kéne ellenőrizni a megoldásaim, de nincs honnan, mert ebben a megoldóban nincs benne.
És pont az lenne a cél, hogy magamtól tanulok, nem tanárral, így viszont sok időt vesztek, hogy sokszor nincs megoldókulcs egy csomó feladathoz.
És még egy apróság. Én is egyedül nyomatom a lazán németül 1-et, és elég nyakfájós lehet a sok ismétlés folyamán folyamatosan visszanézni a megoldásokat.
Nagyon szívesen ajánlom neked az AnkiDroid című kártyakreálós appot, ahol saját magad állíthatsz be magadnak kifejezéseket, mondatokat,annyi mennyiségben/nap, úgy csoportosítva, ahogy SZERETNÉD. Folyamatosan visszekerdezi a kártyákat,hogy mennyi időközönként, ez is csak rajtad áll :)
Talán neked is beválik, és megkönnyebbíti a nyelvtanulásodat, mint nekem ;)
Köszi, amit leírtál az mind igaz!
A nyelvtani ABC-vel eljutottam kb. a 70. oldalig, és akkor kezdtem érezni, hogy már nehézkes. Persze keveset is ismételtem. De nem volt jó megoldókulcs nélkül csinálni.
Megpróbálom a másik könyvet, amit mondasz, reméljük az jó lehet.
Egyébként pedig ismerem az ANKI-t, és abszolút egyetértek veled! Nagyon jó ismértlésre!
Angolhoz és némethez is használom, de még nincs meg a jó technikám hozzá, mert eléggé sokféleképp lehet használni. Egyelőre azt csinálom, hogy német szó a kártya egyik oldalán hangcsatolmánnyal, plusz egy példamondat hozzá és a másik oldalon angolul van ugyanez. De ha nagyon nem illik rá az angol megfelelő, akkor magyarul írom ki.
Amúgy nem tudsz ugyanilyen német nyelvkönyvet, mint a Lazán németül, csak angol nyelvű magyarázattal?
Elvileg jobb úgy tanulni nyelvet, ha hanyagolod a saját anyanyelvedet és egy idegen nyelven tanulsz egy másikat.
De még nem találtam jó angolul írt német nyelvtan könyvet. Pedig nagyon jó lenne : )
Nem, nem ismerek angol-német nyelvtanulós könyvet :/
Igen sokmindenben egyezik a tapasztalatunk, ez tök jó :D
Remélem, be fog válni neked a lazán németül, én személy szerint el nem tudnék képzelni annál hasznavehetőbbet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!