Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ennek van értelme? She went...

Ennek van értelme? She went skiing to beak her leg.

Figyelt kérdés

Én úgy értelmezem, hogy azért ment síelni, hogy eltörje a lábát (célhatározó).

Szerintem így lenne jobb: She went skiing, and she broke her leg. Síelni ment, és eltörte a lábát. Vagy a fenti angol mondat is jelentheti ezt?

2018. jún. 5. 16:47
 1/5 A kérdező kommentje:

rosszul írtam:

She went skiing to break her leg.

2018. jún. 5. 16:50
 2/5 anonim ***** válasza:
52%

Mást jelent a két mondat. Amit te írsz az azt jelenti hogy síelni ment, és eltörte a lábát. Ha egy kicsi szarkasztikusan akarod mondani hogy "azért ment síelni hogy eltörje a lábát" azt én úgy mondanám hogy "She went skiing, just so she could break her leg":)

Hogy a kérdésedre is válaszoljak az eredeti mondat szerintem nem is helyes és értelme sincs.

2018. jún. 5. 16:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtanilag helyes, de értelme az nem sok van. "Síelni ment, hogy eltörje a lábát". Ha szarkasztikus akarsz lenni, akkor ezt nem így kell mondani, lásd az előző hozzászólást. Ha meg komolyan gondoltad, akkor OK, de ha valakinek ilyet mondasz, akkor értetlen fejet fog vágni.
2018. jún. 5. 17:26
 4/5 anonim ***** válasza:
38%

She went skiing, only to break her leg.

Szarkasztikusan.

Vagy: Sielni ment es el is torott a laba.

a mondatodban a masodik she nem kell.

She went skiing, and she broke her leg.

2018. jún. 5. 23:19
 5/5 anonim ***** válasza:

She went skiing to break her leg.

- Elment sdíelni és eltörőrte a lábát.

vagy

She went skiing just to break her leg.

Nem azért ment síelni hogy eltőrje a lábát.

Ennyi értelem azért szorúlhatott volna belétek !

2018. jún. 15. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!