Angol osztályozó vizsga az nehezebb mint az érettségi vagy nem? Vagy mégis miből áll? (talán az utóbbi kérdésnek több értelme van)
Figyelt kérdés
2018. ápr. 8. 18:47
1/4 anonim válasza:
Ez eléggé iskola, pontosabban tanárfüggő. Nálunk nehezebb volt az osztályozó, sokan nem vállaltuk be, ugyanis ha pl. 11-ben osztályozózol, akkor értelemszerűen a 12-es év anyagát kell tudnod, hogy milyen mélyen, azt mint mondtam, tanárfüggő. Nálunk az volt, hogy ahány sztori (ha New English File-os könyvből tanultok, akkor gondolom érted, mire célzok :D) volt egy könyvben, annak mindegyiknek tudni kellett a tartalmát, mert a szóbeliben ezt is számonkérték a tipikus szóbelis érettségi témák mellett. Van írásbeli és szóbeli, de ha 10.-ben osztályozózol, akkor az ugye 2 év anyaga, és az 2 írásbelit és 2 szóbelit takar. Amilyen jegyeket szereztél azt írják be év végi jegynek. :) Egyik barátnőmnek felsőfokúja volt angolból két emelt várt rá (rám is egyébként), még sem csinált előrehozottat, mert feleslegesnek vélte, plusz azt a heti pár angolt "túléljük", legalább addig is formában vagyunk vele. De persze nyugodtan meg lehet csinálni előre, ha akarod. Viszont mivel kb. ekkortájt vannak az előrehozottas vizsgák alaposan a többi tárgy tanulásának a rovására mehet. Az érettségi amúgy nem nehéz, nekem 89% lett a közép pedig nem vagyok egy nyelvzseni, csak gyakorolgatni kell az érettségiket visszamenőleg.
2/4 anonim válasza:
Én tavaly osztályzóztam 10-ből, idén 11-ből és még most fogom megcsinálni a 12.-est. Az első kettő laza 5-volt, de a tanár érettségifeladatokból állította össze. Szóval nekem személyesen semmi nehézség nem volt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!